Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποκλειστικό ΒΝ: Το Μαξίμου αποφάσισε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δικηγόρους

tags :
Αποκλειστικό ΒΝ: Το Μαξίμου αποφάσισε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δικηγόρους
Το τελικό ποσό της ενίσχυσης θα οριστικοποιηθεί με υπουργική απόφαση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 300-400 ευρώ.
Διάταξη για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους ελεύθερους επαγγελματίες δικηγόρους  έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί αυτές τις μέρες στις επιτροπές της Βουλής.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.gr, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ελεύθερους επαγγελματίες δικηγόρους είναι προϊόν ισχυρών πιέσεων του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τον οποίο –ειρήσθω εν παρόδω- γνωρίζονται πολύ καλά όταν ο πρώτος ήταν «κολλητός» του Γιώργου Παπανδρέου και ο δεύτερος ήταν Γενικός Γραμματέας Κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το παρασκήνιο, ο Δημήτρης Βερβεσός πίεσε από την αρχή για την ενίσχυση των δικηγόρων καθώς τα δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω κορωνοιού από τις 13 Μαρτίου.
Μάλιστα, οι δικές του προσωπικές παρεμβάσεις προς το σύστημα Μαξίμου ήταν αυτές που «απέσυραν» το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης και δόθηκε όλο το ποσό των 600 ευρώ στους δικηγόρους ως βοήθημα για τους μήνες Μάρτιο- Απρίλιο.
Αν και το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν αρκετά φειδωλό για μία νέα ενίσχυση των δικηγόρων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έπεισε τον Πρωθυπουργό και εν τέλει θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση λόγω της πανδημίας στους ελεύθερους επαγγελματίες δικηγόρους για το μήνα Μάιο αφού μετά από την 1η Ιουνίου τα δικαστήρια άνοιξαν.
Η οικονομική ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ και ειδικά από την εισφορά των 10 ευρώ που δίνει ο κάθε δικηγόρος υπέρ του ειδικού λογαριασμού ανεργίας ΟΑΕΔ.
Το τελικό ποσό της ενίσχυσης θα οριστικοποιηθεί με υπουργική απόφαση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 300-400 ευρώ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης