Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ήπια κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 40,8 δολ. το WTI, στα 43,3 δολ. το Brent

Με ήπια κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 40,8 δολ. το WTI, στα 43,3 δολ. το Brent
Με ήπια κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα 20/7 οι τιμές πετρελαίου, με ώθηση από τις αναζωπυρωμένες προσδοκίες για καταπολέμηση του κορωνοϊού μελλοντικά (που συνεπάγεται αυξημένη μελλοντική ζήτηση «μαύρου χρυσού»), μετά και τα θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 43,3 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 40,8 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των Ηνωμένων Πολιτειών κατέγραψε περαιτέρω μείωση την περασμένη εβδομάδα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις μόλις 253, έναντι 258, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Ο αριθμός αποτελεί χαμηλό 11 ετών.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν στις 180 από 181 μία εβδομάδα πριν.
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, υποχώρησαν από τις 75 στις 71.

Fitch: Ανακάμπτει η αγορά πετρελαίου – Στα 35 δολ. η μέση τιμή του Brent το 2020, στα 45 δολ. το 2021

Ανάκαμψη στην αγορά πετρελαίου «βλέπει» ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings, αναμένοντας αύξηση των τιμών τόσο το 2021 όσο και το 2022.
Ειδικότερα, η Fitch υπολογίζει στα 35 δολάρια ανά βαρέλι τη μέση τιμή του Brent για το 2020, ενώ για το επόμενο έτος και το 2022 η μέση τιμή θα φθάσει τα 45 δολ. και 53 δολ. αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι ο οίκος έχει προχωρήσει σε 54 αρνητικές δράσεις αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου από την αρχή της πανδημίας --34 υποβαθμίσεις αξιολόγησης και 20 υποβαθμίσεις outlook σε αρνητικό.
«Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να μειώσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο και αυτό αναμένεται να υποστηρίξει μια σταδιακή εξισορρόπηση της αγοράς και να βοηθήσει στη μείωση της αστάθειας των τιμών.
Αναμένουμε από τον ΟΠΕΚ+ να συνεχίσει να προσαρμόζει περιοδικά τη διετή συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Απρίλιο του 2020 για να αποφευχθούν μεγάλα πλεονάσματα ή ελλείμματα παραγωγής.
Αυτό υποστηρίζει τις προσδοκίες μας για σταδιακή ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου μεσοπρόθεσμα.
Η δεύτερη φάση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+, η οποία συμφωνήθηκε χθες μετά από καθυστέρηση ενός μηνός, θα μειώσει τις περικοπές της παραγωγής από 9,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (MMbpd) στα 7,7MMbpd μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιανουαρίου 2021. Με βάση την αρχική συμφωνία, οι περικοπές αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω στα 5,8 MMbpd μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Απριλίου 2022.
Η αγορά μεταβαίνει από μια σημαντική υπερπροσφορά το α’ εξάμηνο 2020 σε έλλειμμα το β’ εξάμηνο 2020, λόγω της βελτίωσης της ζήτησης, καθώς πολλές χώρες χαλαρώνουν τα μέτρα lockdown.
Η διαρκής ανάκαμψη των τιμών εξαρτάται από την ανάκαμψη της ζήτησης σε επίπεδα προ-κορωνοϊού, την ομαλοποίηση των αποθεμάτων και την επανέναρξη της οικονομικής ανάπτυξης», σημειώνει μεταξύ άλλων η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης