Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Navalny κλείνει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς λόγω των υπέρογκων προστίμων

Ρωσία: Ο Navalny κλείνει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς λόγω των υπέρογκων προστίμων
Ο Alexey Navalny κλείνει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς λόγω των υπέρογκων προστίμων που επέβαλλαν οι δικαστικές αρχές
Ο Ρώσος ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Alexey Navalny ανακοίνωσε σήμερα 20/7 το κλείσιμο του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς, το οποίο δημοσίευε έρευνες για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των κρατικών αξιωματούχων, υποσχόμενος παράλληλα ότι το Ίδρυμα θα αποκτήσει άλλο νομικό πρόσωπο.
Ο λόγος που αποφάσισε να κλείσει το εν λόγω Ίδρυμα, είναι η απαίτηση από τις δικαστικές αρχές της καταβολής χρηματικού προστίμου 29 εκατομμυρίων ρουβλίων (355.000 ευρώ) που του επιβλήθηκε για μια από τις έρευνες που πραγματοποίησε.
Το συνολικό ποσό των προστίμων που πρέπει να καταβάλλει το Ίδρυμα του, ο ίδιος ο Ναβάλνι και η συνάδελφος του Lyubov Sobol φθάνει τα 88 εκατ. ρούβλια (1.077.125 ευρώ).
"Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς; Δεν έχουμε πλέον τίποτα. Μας τα πήραν όλα κατά τις προηγούμενες έρευνες.
Και τώρα θα μας πάρουν και την δική μας οργάνωση και τους λογαριασμούς μας", έγραψε ο Alexey Navalny στην ιστοσελίδα του.
Πέρυσι το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε το Ίδρυμα του Navalny, το οποίο είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση και βασίζεται στις εισφορές των μελών του, στο μητρώο των "πρακτόρων ξένης χώρας", ενώ περιοδικά η Ανακριτική Επιτροπή (η ρωσική εκδοχή του FBI) πραγματοποιούσε έρευνες στα γραφεία του Ιδρύματος και σε σπίτια των συνεργατών του, ασκώντας ποινική δίωξη εναντίον τους με την κατηγορία του ξεπλύματος χρημάτων μετά των οποίων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανάκρισης, χρηματοδοτούνταν το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης