Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βερβεσός (ΔΑΑ): Οι αποκαλύψεις για το Μάτι εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου

tags :
Βερβεσός (ΔΑΑ): Οι αποκαλύψεις για το Μάτι εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου
«Εγείρονται σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Κ. Βερβεσός αναφορικά με τις αποκαλύψεις για άνωθεν παρεμβάσεις στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018, που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. 
«Όσα αποκαλύφθηκαν εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας»
Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού στο thecaller
«Όσα αποκαλύφθηκαν από την «Καθημερινή» σχετικά με την απόπειρα ελέγχου των ερευνών και συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.
Η ζωή και η υγεία συνιστούν ύψιστα συνταγματικά αγαθά, η λυσιτελής προστασία των οποίων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Πολιτείας. Χωρίς σταθμίσεις, συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Οι ενδοϋπηρεσιακές μεθοδεύσεις που επιφέρουν επιπτώσεις στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών τραυματίζουν το κράτος δικαίου και πρέπει να αξιολογηθούν ποινικά.
Το ίδιο ισχύει και για κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών μέσω αθέμιτων υπηρεσιακών παρεμβάσεων και απειλών.
Ο νομικός κόσμος της χώρας, που έχει ταχθεί να υπηρετεί το Κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να είναι αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
Έχω την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα επιδείξει, ως οφείλει, ταχύτατα αντανακλαστικά, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των άνω υποθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης