Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν το Μάτι;

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν το Μάτι;
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι 
Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, μετά και τις αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προ διετίας.
«Σε δηλώσεις του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός πλέον, χαρακτήρισε "διαφορετική" την πυρκαγιά στο Μάτι και την απέδωσε σε "ακραία καιρικά φαινόμενα, απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής".
Εντός συνόρων, ωστόσο, συνεχίζει να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος την τραγωδία.
Ο κ. Μητσοτάκης έχρισε ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι και τον οποίο είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες.
Ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίο είχε καταγγείλει με σφοδρότητα.

Μετά από όλα αυτά και:

- ενώ εδώ και 4 μήνες έχει αφήσει οικονομία, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και τουρισμό να καταρρέουν

- ενώ έχει οδηγήσει, ήδη πριν την πανδημία, τη χώρα σε ύφεση και συγχρόνως επιβεβαιώνει πως θα έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά με την υπογραφή του

- ενώ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου ούτε το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία κατάφερε να περάσει από τη Σύνοδο Κορυφής ούτε και να εξασφαλίσει τα κονδύλια που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι επιχορηγήσεις διαρκώς ψαλιδίζονται.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν τους χυδαίους αντιπερισπασμούς και την πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία στο Μάτι, για να μην ασχολείται κανείς με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τη χώρα.
Οι διαρκείς αντιπερισπασμοί, είτε με το παρακράτος της Δεξιάς που λειτουργούσε υπονομευτικά ήδη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είτε με ανυπόστατες, ψευδείς και χυδαίες καταγγελίες, δεν θα καταφέρουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα και στους πολίτες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Προβλήματα τα οποία πλέον αναγνωρίζει μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ο οποίος παραδέχθηκε κυνικά ότι "προφανώς, ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει"», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης