Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Εφικτή και απαραίτητη μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Εφικτή και απαραίτητη μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
Το διακύβευμα των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι η παρουσία ή μη της Ευρώπης στις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις είπε ο Le Maire
Την θέση πως μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εφικτή αλλά και απαραίτητη διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
«Μια συμφωνία είναι εφικτή και απαραίτητη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που υπέστη σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σήμερα στις Βρυξέλλες είναι η παρουσία ή μη της Ευρώπης μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων τον 21ο αιώνα.
Είναι το μέλλον της Ευρώπης στον 21ο αιώνα που διακυβεύεται τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες» επεσήμανε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, απήχωντας τη βαρύνουσα σημασία που αποδίδει η Γαλλία στη Σύνοδο.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Makron και η καγκελάριος Angela Merkel δεν έχουν σταματήσει να μάχονται ώστε να γίνει κατανοητό το διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο Le Maire, ο οποίος αναφερόμενος στις «σκληρές» χώρες (Ολλανδία, Σουηδία, Δανία και Αυστρία) ευχήθηκε «αυτές οι χώρες να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εθνικά τους συμφέροντα για να κατανοήσουν ότι υπάρχει ένα γενικό, ευρωπαϊκό συμφέρον το οποίο είναι να έχουμε δικές μας τεχνολογίες, τη δική μας τεχνητή νοημοσύνη απέναντι στην Κίνα και τις ΗΠΑ, τη δική μας τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα».
«Αν δεν βγούμε πιο ισχυροί από αυτή την οικονομική κρίση συσπειρώνοντας τις δυνάμεις μας, έχοντας αυτά τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις που θα επιτρέψουν στις οικονομίες μας να επανεκκινήσουν, θα καθυστερήσουμε τόσο πολύ που δεν θα καταφέρουμε να καλύψουμε ποτέ το κενό» είπε ο Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης