Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Θα χρειαστούν εβδομάδες για να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων στη Μελβούρνη

Αυστραλία: Θα χρειαστούν εβδομάδες για να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων στη Μελβούρνη
Με ραγδαίο ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα στην Πολιτεία της Βικτόρια
Την προειδοποίηση ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μελβούρνη παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί απευθύνουν οι Αρχές της Αυστραλίας.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 275 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος στην Πολιτεία της Βικτόρια, η οποία φαίνεται πως είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
Σε δηλώσεις του ο Paul Kelly, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας υποστήριξε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να επιβραδυνθεί η πορεία του ιού και να πέσει στα επίπεδα του περασμένου Ιουνίου, αναφέροντας πως η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι από την εισαγωγή ενός μέτρου μέχρι την απόδοση του χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Σημειώνεται στην Αυστραλία έχουν ανακοινωθεί 11.800 κρούσματα και 123 θάνατοι από την επιδημία του κορωνοϊού ενώ μέχρι πρότινος ήταν στις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού.
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στη Βικτόρια τον Ιούλιο, ιδίως στην πρωτεύουσα Μελβούρνη.
Οι αρχές της πολιτείας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, ανακοίνωσαν ότι καθιστούν πλέον υποχρεωτικό οι κάτοικοι να φορούν προστατευτική μάσκα όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους, διαμηνύοντας ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 122 ευρώ).
Η έξαρση των κρουσμάτων στην πολιτεία της Βικτόρια και τα αυξανόμενα κρούσματα στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ενισχύουν τους φόβους για ένα εθνικό δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης