Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Xαμηλό διετίας για τα futures του κακάου, η σοκολάτα «δείχνει» για την ανάκαμψη σχήμα L

tags :
Xαμηλό διετίας για τα futures του κακάου, η σοκολάτα «δείχνει» για την ανάκαμψη σχήμα L
Σε χαμηλό διετίας βρέθηκαν τα futures κακάου στον δείκτη ICE Europe
Σε χαμηλό διετίας βρέθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάου στον δείκτη ICE Europe, καθώς τα στοιχεία έδειξαν «απότομη πτώση» στη ζήτηση για το 2ο τρίμηνο του 2020, ανέφερε το Reuters.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κακάου, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι το κακάο σημείωσε πτώση 8,9% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, στους 314.108 τόνους.
Αναμφίβολα η πανδημική κρίση έπαιξε ρόλο στην πτώση της ζήτησης.
Η ελβετική εταιρεία παραγωγής σοκολάτας Barry Callebaut ανέφερε την περασμένη εβδομάδα μείωση -14,3% στις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου, καθώς οι πωλήσεις στη λιανική μειώθηκαν στο μισό.
Ως εκ τούτου, τα futures κακάου της ICE Europe βυθίστηκαν στις αρχές Ιουλίου, με τις τιμές να μειώνονται 24% σε 22 εβδομάδες.
Η πτώση των τιμών ξεκίνησε περίπου όταν άρχισε η πανδημία (τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου).
Το περασμένο μήνα, όταν οι τιμές του κακάου έφτασαν στο χαμηλό έτους, καθώς η παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από τον ιό κατέστρεψε την κατανάλωση και την αγάπη για τη σοκολάτα.
Ο Carlos Mera, αναλυτής commodities της Rabobank, δήλωσε στους Financial Times ότι η πτώση των τιμών δείχνει ότι οι καταναλωτές μειώνουν τις ελαστικές δαπάνες.
«Οι καταναλωτές δεν έχουν καλή διάθεση», είπε, αναφερόμενος στην ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ορισμένοι αναλυτές βασικών προϊόντων χρησιμοποιούν τους κόκκους του κακάου ως βαρόμετρο της οικονομίας, επειδή οι πωλήσεις σοκολάτας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους καταναλωτές.
Πάντως, το «σπάσιμο» χαμηλότερων τιμών κακάου θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι η παγκόσμια οικονομία δεν ανακάμπτει σε σχηματισμό "V" αλλά μάλλον "L."


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης