Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Χονγκ-Κονγκ: Ακόμη 100 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες – Υπό εξέταση νέα μέτρα

Κορωνοϊός - Χονγκ-Κονγκ: Ακόμη 100 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες – Υπό εξέταση νέα μέτρα
Mέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκαν πάνω από 500 νέα κρούσματα στο Χονγκ Κονγκ
Περισσότερα από 100 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Χονγκ Κονγκ, όπου πλέον ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στα 1.788 και οι νεκροί είναι 12.
Κρίσιμη χαρακτήρισε η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam, την κατάσταση, η οποία ανακοίνωσε την Κυριακή 19/7 ότι μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκαν πάνω από 500 νέα κρούσματα.
Το Χονγκ Κονγκ ήταν πρώτες περιοχές που επλήγησαν από την ασθένεια που εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο και  στα τέλη Ιουνίου τα κρούσματα είχαν σχεδόν μηδενιστεί, όπως αυξήθηκαν ξανά τις δύο τελευταίες εβδομάδες και οι ειδικοί δυσκολεύονται να ιχνηλατήσουν τις επαφές των κρουσμάτων στην πυκνοκατοικημένη πόλη των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων.
 «Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη και τίποτα δεν αφήνει να εννοηθεί ότι είμαστε σε πορεία να την ελέγξουμε», είπε η Carrie Lam στους δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να εφαρμόσουν και νέα μέτρα, όπως το κλείσιμο των αθλητικών χώρων και των κλαμπ, ενώ επιβλήθηκε η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η Carrie Lam ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, καθώς επίσης και η τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πηγαίνουν στον χώρο της δουλειάς τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης