Κοινωνία

Ανοικτά σήμερα, Κυριακή 19/7, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

Ανοικτά σήμερα, Κυριακή 19/7, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων
Άνοιξαν στις 11:00 τα καταστήματα
Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, τα καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων.
Έτσι, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, τα καταστήματα λειτουργούν από τις 11:00 έως και τις 18:00, ενώ  κάποια μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα εφαρμόζουν ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.
 Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος με ανακοίνωσή της ζητάει να μη λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές καθώς «η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου».
 Σύμφωνα με την ομοσπονδία, «όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η υποτίμηση της εργασίας παρουσιάστηκε ως «ανάπτυξη» και ως ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση, έτσι και τώρα μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», επιδιώκεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και οι μειώσεις των μισθών».
 Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος εκτιμά ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο η καταναλωτική δυνατότητα είναι χαμηλή, ενώ το περιβάλλον γίνεται δυσμενέστερο λόγω της έλλειψης τουρισμού και έτσι , δεν ισχύει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα τονώσει την αγορά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης