Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morrison (Πρωθ. Αυστραλίας): Αναβολή της έναρξης των εργασιών του κοινοβουλίου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Morrison (Πρωθ. Αυστραλίας): Αναβολή της έναρξης των εργασιών του κοινοβουλίου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων
Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι στις 24 Αυγούστου
Αναβάλλεται για πολλές εβδομάδες η έναρξη των εργασιών του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 18/7 ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison, λόγω του ότι ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται στις δύο πολυπληθέστερες Πολιτείες της χώρας.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison ζήτησε από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου να ματαιώσει τη σύνοδο θα ξεκινούσε στις 4 Αυγούστου και θα διαρκούσε δύο εβδομάδες.
Το αίτημα θεωρείται απλώς τυπική διαδικασία, καθώς ο πρόεδρος προέρχεται από το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού ενώ και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα έχει κάνει δεκτή την πρόταση.
Έτσι, η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι στις 24 Αυγούστου.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο για τους βουλευτές, τους συνεργάτες τους, τους εργαζόμενους στο κοινοβούλιο και την ευρύτερη κοινότητα», ανέφερε στη γραπτή ανακοίνωσή του ο Scott Morrison, προσθέτοντας ότι ενήργησε με βάση τις συμβουλές των ειδικών γιατρών.
Στο μεταξύ, η Βικτόρια ανέφερε το Σάββατο 18/7 ακόμη 217 νέες μολύνσεις, μετά τον αριθμό-ρεκόρ των 428 κρουσμάτων που καταγράφηκαν την Παρασκευή 17/7.
Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη Πολιτεία, κατέγραψε 15 νέα κρούσματα.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη 23/7 η κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης