Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Οι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει μια συλλογική παραίσθηση, κατασκευάζοντας αποτιμήσεις – φάρσα

JPMorgan: Οι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει μια συλλογική παραίσθηση, κατασκευάζοντας αποτιμήσεις – φάρσα
Κατά την J P Morgan η φάρσα αυτή στις αγορές χρήζει προσοχής
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει μια συλλογική παραίσθηση, κατασκευάζοντας πλήρως τις αποτιμήσεις  μετοχών και ομολόγων, όλα αυτά αγγίζουν τα όρια της φάρσας αναφέρει η J P Morgan.
Πριν από μια δεκαετία, χλευάστηκαν όσοι υποστήριζαν ότι η Fed χειραγωγούσε τα χρηματιστήρια, ωθούσε τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου υψηλότερα (είτε μεμονωμένα είτε μέσω της Citadel) και η μόνη εντολή της ήταν να στηρίξει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών αποτρέποντας την μεγάλη διόρθωση στα χρηματιστήρια, αντίθετα το μόνο που έκανε ήταν να δημιουργήσει νέο πλούτο στους πολύ πλούσιους.
Φθάνοντας στο σήμερα, όλο και περισσότεροι επενδυτικοί οίκοι όπως Societe Generale, Rabobank, Bank of America αντιλαμβάνονται πως Fed με την στρατηγική εκτύπωσης χρημάτων - απλώς για να διατηρηθούν υψηλά οι μετοχές - έχει γίνει τόσο συμβατικά αποδεκτό που άπαντες το έχουν αντιληφθεί.
Και η JPMorgan εντάσσεται στην λίστα εκείνων που βλέπουν τι ήταν προφανές σε όλους ήδη από το 2009.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, η Oksana Aronov, επικεφαλής της εναλλακτικής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος της JPMorgan Asset Management, δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει δύο διαφορετικούς κόσμους τις αγορές που ακολουθούν μια πορεία αντίθετη από τις οικονομίες που διέρχονται βαθειά ύφεση.
Οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί επενδυτές «είναι εγκλωβισμένοι σε αυτήν τη συλλογική ψευδαίσθηση με τις κεντρικές τράπεζες να εστιάζουν στις αποτιμήσεις.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι τάσεις στις αγορές κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου - ή δημιουργούνται συνθετικά - από την ρευστότητα των κεντρικών τραπεζών και δεν αντικατοπτρίζουν τις βασικές αρχές των τίτλων που αντιπροσωπεύουν.
 Οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να εκτελούν το σόου και οι επενδυτές πρέπει να είναι πραγματικά προσεκτικοί.
Οι διεθνείς αγορές είναι ξεκάθαρα χειραγωγημένες και κεντρικά σχεδιασμένες - στην πραγματικότητα, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι αυτή η κατασκευασμένη «αγορά» είναι μια γιγαντιαία φάρσα θα συνεχίσει να λειτουργεί έως ότου τελικά καταρρεύσουν όλα:
Κατά την J P Morgan η φάρσα αυτή χρήζει προσοχής.
Γιατί;
Επειδή "μπαίνουμε σε ένα πολύ πιο δύσκολο δεύτερο ημίχρονο" με τον δημοσιονομικό γκρεμό να έρχεται σε δύο εβδομάδες και η καταστροφή να είναι αναπόφευκτη.
Ως δημοσιονομικός γκρεμός νοούνται τα μέτρα που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για να τονώσουν την οικονομία και αφορούν την κοινωνία τα οποία λήγουν τέλη Ιουλίου 2020 και είναι ασαφές εάν θα επεκταθούν λόγω της προεκλογικής περιόδου…
Κατά την J P Morgan «ακόμα κι αν έχουμε ένα εμβόλιο για τον κορωνοιό κάποια στιγμή στο τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2021, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η ζημία έχει γίνει» και ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν είχαν έσοδα για μήνες και αναγκάστηκαν να κλείσουν, δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν απλώς και μόνο επειδή ανακαλύφθηκε το εμβόλιο.
Εν τω μεταξύ, ενώ κανείς δεν δίνει προσοχή, οι υποβαθμίσεις και οι χρεοκοπίες συσσωρεύονται, οι πεσμένοι άγγελοι όπως χαρακτηρίζονται θα πολλαπλασιαστούν προσεχώς.
Το δυσοίωνο συμπέρασμα της J P Morgan:
«Τελικά θα επικρατήσουν τα βασικά στα μακροοικονομικά μεγέθη αλλά και στις αγορές», τα οποία είναι εξαιρετικά τρομακτικά εάν ληφθεί υπόψη πόσο υπερτιμημένες είναι οι αγορές.
Η Μεγάλη Ύφεση θα είναι μια απλή βόλτα στο πάρκο σε σύγκριση με την επικείμενη συντριβή.
Η συμβουλή σε όσους θέλουν, ωστόσο, να βάλουν τα χρήματά τους κάπου;
Οι επενδυτές πρέπει να κοιτάξουν τα πράγματα που έχουν νόημα ουσιαστικά πριν επενδύσουν.
Assets όπως ο χρυσός, έχουν νόημα γιατί όταν επικρατήσουν οι βασικές αρχές, το τρέχον νομισματικό σύστημα δεν θα υπάρχει πλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης