Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ-» η Ρωσία, σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ-» η Ρωσία, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Ρωσίας από τη S&P Global Ratings 
Σε «ΒΒΒ-» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας η S&P Global Ratings, διατηρώντας τις σταθερές προοπτικές (outloοk).
Όπως αναφέρει ο οίκος, οι αξιολογήσεις υποστηρίζονται από τη δέσμευση της κυβέρνησης για συντηρητική μακροοικονομική διαχείριση, την τεράστια καθαρή εξωτερική θέση ενεργητικού, το χαμηλό καθαρό χρέος και τη σημαντική νομισματική ευελιξία.
Οι αξιολογήσεις περιορίζονται από τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ρωσικής οικονομίας, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται από τα έσοδα των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και από ευρύτερες δυσχέρειες θεσμικής και διακυβέρνησης.
Πρόσθετοι περιορισμοί αξιολόγησης περιλαμβάνουν γεωπολιτικές εντάσεις και διεθνείς κυρώσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι οι ισχυροί εξωτερικοί και δημοσιονομικοί ισολογισμοί της Ρωσίας θα είναι σε θέση να απορροφήσουν κινδύνους για τη δημοσιονομική ή χρηματοοικονομική σταθερότητα, που απορρέουν από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις της Standard & Poor’s για τη Ρωσία:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης