Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΕΝ: Έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία για τα αυθαίρετα

ΥΠΕΝ: Έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία για τα αυθαίρετα
Έως 30/9 η προθεσμία για τα αυθαίρετα
Την τρίμηνη παράταση που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης για τα αυθαίρετα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης στο σχέδιο νόμου «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης».
Έτσι ορίζεται πως για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ διευκρινίζεται πως δίνεται η τελευταία ευκαιρία για τα κτίρια με μεγάλες αυθαιρεσίες.
Η 30η Σεπτεμβρίου δηλαδή είναι η τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, τα οποία είναι τα κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες.
Να σημειωθεί ότι οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ ύψος πάνω από 20%.
Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα, κατηγορίας 1 έως 4-, ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης.
Τέλος, με την ίδια τροπολογία, και λόγω δυσχερειών στην άσκηση της οικοδομικής δραστηριότητας από την πανδημία παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης