Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Σθεναρή αντίδραση με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Σθεναρή αντίδραση με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία
Απολύτως αναγκαία η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υποστήριξε ο κ.Χρηστίδης
Τη θέση ότι χρειάζεται σθεναρή αντίδραση απέναντι στην Τουρκία με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, ο οποίος χαρακτήρισε απόλυτα αναγκαία τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
«Χρειάζεται σθεναρή αντίδραση απέναντι στην Τουρκία με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή.
Είναι αναγκαία η έντονη ενεργητική διπλωματία σε διεθνές επίπεδο γιατί ζούμε μια περίοδο πολύ ρευστή λόγω των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ και την κατάσταση στη Ρωσία
Ακούω ακόμη και σήμερα κάποιους να λένε πως ο Ερντογάν το κάνει αυτό μόνο για εσωτερικούς λόγους, τουρκικές εκλογές και για να αποπροσανατολίσει την τούρκικη κοινή γνώμη από τα προβλήματα της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας.
Η άποψη μας είναι διαφορετική» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Χρηστίδης.
«Εμείς έχουμε βάλει πολλές φορές τα ζητήματα της εθνικής συνεννόησης ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα γιατί κρίνουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έτσι ώστε και συμβολικά να υπάρχει μια επικαιροποίηση όλων των κόκκινων γραμμών και εθνικών μας αρχών.
Ο παντουρκισμός και η επιθετική τουρκική στρατηγική είναι δηλωμένη εδώ και χρόνια και εξελίσσεται σταθερά.
Η ουσία του ζητήματος όμως είναι τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα.
Δυστυχώς πολλές φορές η Ελλάδα δεν συνεννοείται στο εσωτερικό της μέτωπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.
Η μυστική διπλωματία του κ Μητσοτάκη, όταν ο κ. Τσαβούσογλου και ο κ. Ερντογάν έχουν την δική τους στρατηγική και ατζέντα,  είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη» τόνισε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης