Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στασινόπουλος: Η βιομηχανία δικαιούται ανταγωνιστικό κόστος μέσα από ανοιχτή αγορά και πρόσβαση στις ΑΠΕ

tags :
Στασινόπουλος: Η βιομηχανία δικαιούται ανταγωνιστικό κόστος μέσα από ανοιχτή αγορά και πρόσβαση στις ΑΠΕ
Η ολοκλήρωση της επένδυσης 150 εκατ της ΕΛΒΑΛ δίνει το μήνυμα ότι η ελληνική βιομηχανία πρέπει να στηριχθεί με σχέδιο
Η ΕΛΒΑΛ γίνεται η τέταρτη εταιρία στην Ευρώπη που αποκτά το τετραπλό θερμο-έλαστρο TANDEM στην πιο εξελιγμένη του μορφή, ολοκληρώνοντας μια επένδυση 150 εκατ ευρώ σε δύο χρόνια και παρόντος του Κορωνοϊού στο τελευταίο τρίμηνο.
Με βάση την προστιθέμενη αξία της εγχώριας βιομηχανίας, που παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών ολοκλήρωσε μια επένδυση διεθνούς βεληνεκούς, που απαιτεί τεχνογνωσία πολλαπλασιάζοντας την παραγωγικότητα και την ποιότητα για τελικά προϊόντα αλουμινίου, ο Μιχάλης Στασινόπουλος, εκτελεστικό μέλος της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ και έχοντας εντρυφήσει πολλά χρόνια με την ΕΛΒΑΛ, αναφέρθηκε σε μια σειρά από κρίσιμους παράγοντες που θα πρέπει να διασφαλιστούν για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.
Ο ενεργειακός παράγοντας είναι βασικός και όπως ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος, η βιομηχανία χρειάζεται ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας μέσα από μια ανοιχτή αγορά και πρόσβαση στις ΑΠΕ, που αποτελούν το παρόν και το μέλλον της ενεργειακής τροφοδοσίας.
Η αλήθεια είναι ότι μετα τις ανακοινώσεις του υφυπουργού κ. Γεράσιμου Θωμά για τις νέες δημοπρασίες διακοψιμότητας, η βιομηχανία διαθέτει την βάση της για τους επόμενους μήνες, όμως τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί για το 2021.
Παράλληλα ο κ. Στασινόπουλος στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης πλαισίου για διευρυμένες αποσβέσεις στις επενδύσεις.
Συνολικά στις τάξεις της βιομηχανίας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και επιφύλαξη, καθώς τίποτε δεν έχει κλείσει για τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες όσον αφορά την διαμόρφωση του ενεργειακού κόστους για την συνέχεια.

Δέσμευση Μητσοτάκη

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως δεσμεύθηκε, ότι η βιομηχανία θα είναι στο επίκεντρο της οικονομικής και ενεργειακής πολιτικής, τόσο με οικονομική στήριξη όσο και την διασφάλιση του ενεργειακού κόστους, ειδικά για την βαριά βιομηχανία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για στόχο αναγέννησης της βιομηχανίας, αναγνωρίζοντας την αντοχή της μέσα στην πανδημία και τονίζοντας, ότι μπορεί να προσφέρει καλοπληρωμένες δουλειές και να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή.
Στην βιομηχανία όμως  δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.
Ο Μ.Στασινόπουλος αφού συνεχάρη τους συνεργάτες του δημοσίως, μίλησε για την κουλτούρα υψηλής αξιοπιστίας που αναπτύσσεται κατά την φάση υολοποίησης τέτοιων επενδύσεων μεταξύ των ανθρώπων της επιχείρησης.
Η δυναμικότητα της ΕΛΒΑΛ που αυξάνεται σε 1 εκατ τόνους μπορεί να διπλασιασθεί στην επόμενη πενταετία και με βάση επενδύσεις στην ανακύκλωση του αλουμινίου να δημιουργήσει άλλες 400 θέσεις εργασίας.
"Η σκληρή δουλειά, η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα, που συνιστούν την ολοκλήρωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, αποτελούν για το δυναμικό της εταιρίας μια επένδυση ζωής.
Ο έξυπνος εγκέφαλος του TANDEM", όπως είπε ο κ. Στασινόπουλος, "που προσαρμόζεται και αποδίδει, απαντά ότι η βιομηχανία στην Ελλάδα είναι ζωντανή.
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στηρίζει την περιβαλλοντική συνεισφορά και η ανάπτυξη της βιομηχανίας κατά την τέταρτη φάση της βιομηχανικής επανάστασης απαιτεί σύνεργασία με τα πανεπιστήμια για την εξειδίκευση της γνώσσης."

Ο Μιχαλης Στασινόπουλος στο βήμα της ομιλίας του
received 580217249358657

Το προίόν που εξέρχεται από το θερμο - έλαστρο για να ακολουθήσει την διαδικασία περαιτέρω εκλέπτυνσης


received 4092249817483669

Το θερμο- έλαστρο με τα 4 τμήματά που πολλαπλασιάζουν την παραγωγικότητα και ποιότητα του προϊόντος διέλασης


received 3823212214361680

H ομιλία του κυρίου Μιχάλη Στασινόπουλου

Καλώς ορίσατε στην ΕΛΒΑΛ, μια από τις πιο δυναμικές ελληνικές εταιρείες, σε μια ιστορική για εμάς συγκυρία, μια πολύ σημαντική στιγμή στη πορεία μας, ένα βήμα που ελπίζουμε ότι θα  επηρεάσει πολύ θετικά και την οικονομία  της χώρας μας.
Η ΕΛΒΑΛ, λόγω του ότι η παραγωγή της δεν απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή, δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό. Είναι όμως μια βιομηχανική εταιρεία επεξεργασίας αλουμίνιου, με προϊόντα που έχουν πολλές χρήσεις και εξάγονται σε πάνω από 80 χώρες,  σε όλες τις γωνιές του κόσμου.
Ένα μεγάλο ποσοστό της παραγωγής της τροφοδοτεί μερικές από τις πιο απαιτητικές διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες και οι εξαγωγές της εκπροσωπούν  το 4% περίπου του συνόλου των εξαγωγών αγαθών της χώρας.
Επίσης είναι ο μεγαλύτερος ανακυκλωτής  αλουμινίου, με το 30% περίπου της πρώτης ύλης που μπαίνει στην παραγωγή της να αποτελείται από επαναχρησιμοποιούμενο μέταλλο.
Οι επενδύσεις της ΕΛΒΑΛ, προερχόμενες σε σημαντικό βαθμό από τη συνεχή επανεπένδυση των κερδών της, ξεπέρασαν τα τελευταία 10 χρόνια  τα 500 εκ. ευρώ και αφορούσαν όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, με ένα  σημαντικό κομμάτι τους να είναι επενδύσεις στην έρευνα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. 
Η παραγωγή την περίοδο αυτή διπλασιάστηκε και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 35%.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων είναι πάντα προτεραιότητες, σε όλες τις δράσεις και τα προγράμματα της εταιρείας.
Να αναφέρω επίσης ότι κάθε χρόνο στην ΕΛΒΑΛ πραγματοποιούνται περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης, σε όλα τα επίπεδα του προσωπικού.
Με ιδιαίτερη λοιπόν χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τη νέα μας επένδυση, μια γραμμή παραγωγής που αναβαθμίζει πολύ σημαντικά την εταιρεία και την κατατάσσει στους επίλεκτους παραγωγούς του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και λίγες εβδομάδες το νέο 4απλό θερμό έλαστρο  TANDEM έχει ξεκινήσει να παράγει  με εξαιρετική ποιότητα και ενεργειακή απόδοση.
Αυτή η  ιστορική για εμάς επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσα από μια πορεία σκληρής δουλειάς,  σημαντικής παραγωγής τεχνογνωσίας, διεθνούς ανάπτυξης των πωλήσεών μας και ωρίμανσης της εταιρείας σε πολλά επίπεδα.
Η βιομηχανική έλαση του αλουμίνιου είναι μια πραγματικά δύσκολη και λεπτή διαδικασία. Η τεχνογνωσία που απαιτεί, εν αντιθέσει με άλλους κλάδους της βιομηχανίας των μετάλλων, είναι  κλειστή, δεν είναι γενικά διαθέσιμη. Συγχρόνως είναι και δυναμική, συνεχώς εξελίσσεται.
Οι εταιρείες του κλάδου αναπτύσσουν ουσιαστικά η καθεμιά μόνη  της την τεχνολογική τους πλατφόρμα, η οποία και καθορίζει καίρια τις δυνατότητες τους.
Η μεταλλουργία και η ανάπτυξη των προϊόντων, η τεχνολογία των μηχανήματων, η συντήρηση τους, οι απαιτήσεις για παραγωγικότητα και ολική ποιότητα, η συνεχής προσπάθεια για ανταγωνιστικό κόστος και  επιτυχημένες πωλήσεις,  αποτελούν δύσκολες προκλήσεις για όλους τους παραγωγούς. 
Η διοίκηση και η ομάδα της ΕΛΒΑΛ, από την ίδρυση της, προσαρμόστηκαν σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα με όπλα την εξωστρέφεια, το πείσμα και την ομαδικότητα.
Οι καρποί της προσπάθειας αυτής αποτυπώνονται στις επιτυχίες και τα αυξανόμενα μεγέθη της εταιρείας.
Ο αγώνας που δόθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από λιγότερο η περισσότερο δύσκολες συγκυρίες στη χώρα μας,  με τις γνωστές της αδυναμίες, μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί μια προσωπική επένδυση ζωής για όλους μέσα στην εταιρεία.
Μέσα από αυτή την πορεία, η ΕΛΒΑΛ έφτιαξε μια οικογένεια από άνδρες και γυναίκες που  λειτουργούν συνειδητά για ένα κοινό σκοπό.
Συνεργάτες τους οποίους θα ήθελα και από εδώ να συγχαρώ και να ευχαριστήσω έναν προς έναν, οι οποίοι έφτασαν πραγματικά στην κορυφή της τεχνογνωσίας στον τομέα τους, και που ωριμάζοντας έγιναν συντελεστές μιας εξαιρετικής κουλτούρας συνεργασίας και αξιοπιστίας.
Οι εταιρείες, όπως και όλοι οι οργανισμοί δεν είναι ανθόσπαρτοι κήποι. Αλλά  όταν στο βάθος τους δημιουργήσουν αυτές τις υψηλές αξίες, τότε οι εργαζόμενοι γίνονται ολοκληρωμένοι δημιουργοί και δάσκαλοι για την επόμενη γενιά. Και βέβαια, τότε έρχεται και η καινοτομία σε μεγάλες δόσεις,  που προέρχεται από την πραγματική πηγή της που είναι η έμπνευση και το όραμα.
Η ΕΛΒΑΛ προχώρησε σε αυτή την ιστορική επένδυση μέσα από μια τέτοια διαδικασία. Δεν  θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αλλιώς.
Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η ομάδα αυτή  κατόρθωσε, μέσω συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης,  να παράγει και να εξάγει πολύ απαιτητικά προϊόντα από το μονό θερμό έλαστρο που διέθετε, με εξαιρετική ποιότητα και να λαμβάνει συγχαρητήρια από τους μεγάλους διεθνείς πελάτες. Το μέγεθος της προσπάθειας αυτής και το  αποτέλεσμα, μαζί με τη σημαντικότατη παραγωγή τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί, ανήκει πιστεύω στις ιστορικά μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής βιομηχανίας.
Το νέο θερμό έλαστρο TANDEM  είναι το πιο σύγχρονο από τα 4 που λειτουργούν πλέον στην Ευρώπη και τα περίπου 20 που λειτουργούν παραγωγικά στον κόσμο.
Φυσικά,  έχει μελετηθεί εξαντλητικά και έχει προδιαγραφεί και εγκατασταθεί με όλο το μεράκι της πείρας μας.
Η μεγάλη δυναμικότητά του που φτάνει το 1.000.000 τόνους,  θα είναι το επόμενο διάστημα η βάση για την αύξηση της παραγωγής της ΕΛΒΑΛ, η οποία στην επόμενη 5ετια θα διπλασιαστεί. Με την αύξηση της παραγωγής, η εταιρεία έχει προγραμματίσει και σημαντικές επενδύσεις στην ανακύκλωση του αλουμινίου. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο αυτών των επενδύσεων θα έχουμε δημιουργήσει περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας. 
Το πλάνο μετά τη λειτουργία του TANDEM  είναι φιλόδοξο και θα κινηθεί αξιοποιώντας πλήρως τις  διεθνείς δυναμικές αύξησης της χρήσης του αλουμινίου, ως ενός υλικού που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πράσινη οικονομία. Όλα τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, εκτός από τον παραγωγικό και οικονομικό τους προϋπολογισμό , κρίνονται και σχεδιάζονται στη βάση ότι αποτελούν μέρη ενός βιώσιμου οργανισμού που δεν αναπτύσσεται μόνο σε μέγεθος αλλά και συμμετέχει στο όραμα της νέας οικονομίας.  
Η ΕΛΒΑΛ στηρίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή της περιβαλλοντικής προστασίας, της  βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων της  συντελεί και αυτή στην κοινή  προσπάθεια για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του πλανήτη. Λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης, ελαφρύτερα αυτοκίνητα και μέσα μεταφοράς, πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες, κτίρια με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι μόνο μερικά παραδείγματα της θετικής επίδρασης της αυξημένης χρήσης προϊόντων έλασης αλουμίνιου. Και βέβαια, να μην ξεχνάμε τη μείωση των εκπομπών CO2 από την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, στην οποία συμβάλλει καθοριστικά το αλουμίνιο.
Σήμερα η ΕΛΒΑΛ αναπτύσσει σύγχρονα προϊόντα αλλά περισσότερο συν-αναπτύσσει λύσεις μαζί με  τους πελάτες της.
Σε συνεργασία με το συνδεδεμένο ΕΛΚΕΜΕ, το πιο σύγχρονο εργαστήριο έρευνας μετάλλων και τεχνολογίας υλικών στα Βαλκάνια και με ένα σημαντικό δίκτυο διεθνών συνεργασιών  για την έρευνα και ανάπτυξη, η ΕΛΒΑΛ διασφαλίζει τη θέση της στην  κούρσα της τεχνολογίας.
Έτσι, ακολουθώντας μια εξωστρεφή και πολυδιάστατη πολιτική βασισμένη στην ποιότητα και την καινοτομία,  διαμορφώνει και ένα προνομιακό προφίλ ρίσκου  βασιζόμενο στη μεγάλη διαφοροποίηση   προϊόντων και αγορών.
Η ΕΛΒΑΛ εκσυγχρονίζεται συνεχώς από την ίδρυση της. Σήμερα βρίσκεται ήδη στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, των  Big data,  των μαθηματικών εξομοιώσεων, της χρήσης ισχυρών υπολογιστών και συστημάτων για τον προγραμματισμό της παραγωγής και εξοικειώνεται πλέον με τις έννοιες  του ψηφιακού εργοστασίου και της τεχνητής νοημοσύνης.
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το  νέο έλαστρο χρησιμοποιεί έναν έξυπνο '’εγκέφαλο'’ που μαθαίνει σταδιακά για να βελτιστοποιεί τη λειτουργία του.
Σε μια περίοδο με σημαντικές αβεβαιότητες  και συγχρόνως την εθνική προσπάθεια για την ανάταξη και τη θεμελίωση της οικονομίας σε πιο στέρεες βάσεις, ελπίζουμε ότι η επένδυση της ΕΛΒΑΛ έχει και μια βαθύτερη σημασία για τις δυνατότητες ανάπτυξης στη χώρα μας.
Δείχνει ότι η βιομηχανία στη Ελλάδα είναι ζωντανή και επενδύει στη παραγωγή απαιτητικών διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών. Ότι αποτελεί ένα ενεργό κομμάτι της ευρωπαϊκής παραγωγικής βάσης.
Είναι μια  έμπρακτη απάντηση στην αμφισβήτηση  της δυνατότητας της χώρας μας να έχει σύγχρονη βιομηχανία, έναν απαραίτητο ισχυρό και πολυδιάστατο πυλώνα ανάπτυξης.  Η βιομηχανία δεν έχει ανάγκη από δεκανίκια, ούτε τα συμφέροντά της έρχονται σε αντίθεση με άλλους τομείς της οικονομίας.  Έχει όμως ανάγκη από μια βιομηχανική πολιτική που ξεκάθαρα της δίνει τις βάσεις για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί  υγιώς, και να επιδράσει στην οικονομία με ισχυρούς οικονομικούς και ποιοτικούς πολλαπλασιαστές στην απασχόληση, στο εθνικό εισόδημα και στο όραμα των νέων ανθρώπων.
Η ΕΛΒΑΛ, όπως και άλλες βιομηχανικές εταιρείες, για να διατηρήσει την εμπορική και επενδυτική της δυναμική μέσα στο σκληρό διεθνές περιβάλλον, έχει πρωτίστως ανάγκη από  ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, μέσα από μια ανοικτή  ενεργειακή αγορά στην οποία θα υπάρχει ανταγωνισμός και που θα της επιτρέψει να συμμετάσχει με αξιώσεις στη  μετάβαση στις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.
Επίσης,  οι μεγάλες και συνεχείς  επενδύσεις της θα πρέπει να στηρίζονται  με πολιτικές αποσβέσεων ανάλογες με αυτές των δυναμικών ευρωπαϊκών οικονομιών όπου δραστηριοποιούνται οι ανταγωνιστές μας.

Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική σχέση με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τόσο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης.
Μια αναβαθμισμένη σχέση με τη πρώτη γραμμή της παραγωγής για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος. Η στενότερη συνεργασία με το κράτος, για την μεγιστοποίηση των προοπτικών για την οικονομία από τον κάθε βιομηχανικό κλάδο ξεχωριστά,  θα ήταν μια σημαντική κατάκτηση, κάτι που ελπίζουμε να ξεκινήσει με το νεοσύστατο εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι η νέα επένδυση της ΕΛΒΑΛ  έχει όλες τις προϋποθέσεις για να προσφέρει δημιουργικές και συναρπαστικές καριέρες για επιστήμονες και επαγγελματίες, να γίνει ένας κόμβος συνεργασίας με τα πανεπιστήμια,  να φέρει πίσω νέους ανθρώπους από το εξωτερικό, και να γίνει ένα υπόδειγμα για  το σύγχρονο νόημα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, όπου οι εταιρείες αναπτύσσονται και προοδεύουν μαζί και παράλληλα με τις κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν.
Σας ευχαριστώ πολύ, και ευχαριστώ και χαιρετίζω και πάλι,  εκ μέρους της VIOHALCO,  τους άξιους συνεργάτες μας στην ΕΛΒΑΛ, αλλά και όλους όσοι  συνέβαλαν και έφεραν σε πέρας αυτό το σημαντικό έργο. 

TANDEM: Το νέο τετραπλό θερμό έλαστρο αλουμινίου της ΕΛΒΑΛ

Μία μεγάλη επένδυση ορόσημο στην ιστορία της Εταιρίας
  • Ύψος επένδυσης 150 εκατ. ευρώ
  • Κομβικής σημασίας για πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο
  • Στόχος: η αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας και η είσοδος σε νέες ακόμα πιο απαιτητικές αγορές (αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική)
  • Περιλαμβάνει: 
    • το τετραπλό θερμό έλαστρο αλουμινίου και
    • υποστηρικτικά μικρότερα μηχανήματα
  • Το έλαστρο TANDEM της ΕΛΒΑΛ είναι κορυφαίας τεχνολογίας (ότι πιο σύγχρονο υπάρχει παγκοσμίως στον μηχανολογικό εξοπλισμό της θερμής έλασης) 
  • Εδραιώνεται η ΕΛΒΑΛ ως μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου έλασης αλουμινίου σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Βελτιώνεται η μεταλλουργική διαδικασία για προϊόντα με ακόμα καλύτερα μηχανικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά 
  • Ενισχύεται η παραγωγικότητα και η ενεργειακή αποδοτικότητα του εργοστασίου ενώ μειώνεται το κόστος παραγωγής
  • Μειώνεται η ειδική κατανάλωση ενέργειας και το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα 
  • Αυξάνεται η δυναμικότητα ανακύκλωσης σκραπ αλουμινίου
  • Η ΕΛΒΑΛ καθίσταται το δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη από πλευράς δυνατότητας όγκου παραγωγής
  • Η παραγωγική δυναμικότητα της ΕΛΒΑΛ αυξάνεται κατά 30% (από τους 300.000 τόνους, σε 400.000 τόνους σε πρώτη φάση)
  • Βασικά χαρακτηριστικά μεγέθη του TANDEM:
  • 33MW συνολική εγκαταστημένη ισχύς 
  • 5.700 τόνοι συνολικό βάρος εξοπλισμού 
  • 23km σωληνώσεις 
  • 260km καλωδιώσεις 
  • 21.000 κυβικά μπετόν και 5.500 τόνοι χάλυβα χρησιμοποιήθηκαν για το κτίριο που το στεγάζει
  • Εργάστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων (οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά, οικονομικές υπηρεσίες, προμήθειες)
  • Χρονοδιάγραμμα Επένδυσης
 Διάρκεια υλοποίησης έργου 34 μήνες 

    • Ιούλιος 2017 – υπογραφή συμφωνίας, για την εγκατάστασή του, με τη Γερμανική εταιρία SMS Group GmbH 
    • Δεκέμβριος 2017 - υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της επένδυσης
    • Φεβρουάριος 2018 – έναρξη ισχύος του συμβολαίου αγοράς του TANDEM
    • Απρίλιος, 2018 - Έναρξη οικοδομικών εργασιών (πάσσαλοι αντιστήριξης εκσκαφών)
    • Μάιος, 2019 - Παραλαβή πρώτων μηχανών/εξοπλισμού 
    • Ιανουάριος, 2020 – Ολοκλήρωση συναρμολόγησης, και εγκατάστασης, έναρξη δοκιμών και ρυθμίσεων 
    • 29 Μαΐου 2020 - η έλαση του πρώτου ρόλλου αλουμινίου στο νέο τετραπλό θερμό έλαστρο TANDEMDEM
Συμπερασματικά η βιομηχανία στην Ελλάδα αποδικνεύει ότι είναι ζωντανή και προχωρά σε απαιτητικές επενδύσεις διεθνούς βεληνεκούς.
Το ζήτημα είναι πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την βούληση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για να την στηρίξει, εκμεταλλευόμενη την συγκυρία των επερχόμενων πακέτων και αλλάζοντας το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας, που απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι έχει γείρει επικίνδυνα προς τις υπηρεσίες του τουρισμού.

πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης