Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Κίνα δεν θα «ρίξει» το γουάν στον εμπορικό πόλεμο τις ΗΠΑ

Morgan Stanley: Η Κίνα δεν θα «ρίξει» το γουάν στον εμπορικό πόλεμο τις ΗΠΑ
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley εκτιμά ότι η Κίνα δεν θα χρησιμοποιήσει το γουάν ως όπλο στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
Το ενδεχόμενο η Κίνα να εκμεταλλευτεί το νόμισμα της ως όπλο κατά των ΗΠΑ ακόμα κι αν η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών κλιμακωθεί, αποκλείει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley, Chetan Ahya.
«Πιστεύω ότι προκύπτει μια άλλη τάση...
Η Κίνα δεν θέλει το νόμισμα της να γίνει εύθραυστο ή να θεωρείται ένα νόμισμα που δεν αρκετό σταθερό ώστε να λειτουργήσει ως αποθεματικό νόμισμα» δήλωσε ο Ahya στο CNBC.
Επί του παρόντος το αμερικανικό δολάριο είναι το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, αλλά το Πεκίνο ασκεί πιέσεις ώστε το κινεζικό γουάν να χρησιμοποιείται περισσότερο διεθνώς.
Ένα πιο αδύναμο γουάν υπήρξε στο παρελθόν βασικό στοιχείο στη διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να κατηγορεί την Κίνα για χειραγώγηση νομίσματος.
Ένα πιο αδύναμο γουάν κάνει πιο ελκυστικές τις κινεζικές εξαγωγές, δίνοντας ένα προβάδισμα στις διεθνείς αγορές.
«Πιστεύουμε, ότι η Κίνα δεν θα χρησιμοποιήσει επιθετικά το νόμισμα της, ακόμα κι αν προκύψουν νέοι γύροι εμπορικών εντάσεων.
Πιστεύουμε ότι θα είναι πιο στοχευμένοι στην προσπάθεια τους να το διατηρήσουν πιο σταθερό ώστε να θεωρείται αποθεματικό νόμισμα, ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις στα κινεζικά assets» επισημαίνει ο Ahya.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης