Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Το 66% των πολιτών θέλουν να δουν τα φορολογικά στοιχεία του Trump

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Το 66% των πολιτών θέλουν να δουν τα φορολογικά στοιχεία του Trump
Δύο στους τρεις Αμερικανούς θέλουν να δουν τα φορολογικά στοιχεία του Donald Trump
Δύο στους τρεις Αμερικανούς θέλουν να δουν τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου Donald Trump και σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι τα αποκρύπτει για λόγους που θα τον έπλητταν πολιτικά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 13-14 Ιουλίου 2020 δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τα φορολογικά στοιχεία του Trump και για το αν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος με τις οικογενειακές του επιχειρήσεις.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, που έκρινε ότι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να τους παραδοθεί μια σειρά οικονομικών εγγράφων του προέδρου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών δηλώσεών του, αλλά όχι πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Σε αντίθεση με άλλους προέδρους, ο Trump έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του και άλλα στοιχεία που θα παρείχαν πληροφορίες για την περιουσία του και την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης, του Trump Organization.
Από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 66% των ενηλίκων συμφωνεί πως ο Donald Trump "θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις από προηγούμενα έτη" και το 68% κρίνει ότι «οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα φορολογικά στοιχεία κάθε υποψηφίου προέδρου πριν από τις εκλογές».
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 26% απάντησε ότι θεωρεί πως τα φορολογικά στοιχεία του Trump περιλαμβάνουν «ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του» και το 10% ότι ο Trump «προσπαθεί να αποκρύψει σημαντικές οικονομικές ζημίες».
Ένα 16% απάντησε ότι κατά την γνώμη του ο Trump δεν θέλει να τα αποκαλύψει γιατί «φοροδιαφεύγει».
Το 3% εκτιμά ότι ο Trump δεν δίνει στη δημοσιότητα τα φορολογικά του στοιχεία γιατί είναι πολύ απασχολημένος με την διαχείριση του κορωνοϊού.
Μόλις το 7% απάντησε ότι ο Donald Trump τα αποκρύπτει επειδή διενεργείται έλεγχος.
Ο Joe Biden, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, έχει δημοσιοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας της προεκλογικής του εκστρατείας φορολογικά του στοιχεία, περιλαμβανομένων επιστροφών φόρων, που αφορούν πολλά χρόνια.
Περίπου το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τις συνολικές επιδόσεις του Trump, ένα ποσοστό το οποίο παραμένει σταθερό τον τελευταίο χρόνο, ακόμη και εν μέσω της συζήτησης για καθαίρεσή του και παρά την φονική πανδημία και την οικονομική ύφεση.
Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διενεργήθηκε διαδικτυακά σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια και σε δείγμα 1.115 ενήλικων Αμερικανών και έχει περιθώριο σφάλματος περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης