Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα μέτρα που θα μειώσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού

Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα μέτρα που θα μειώσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού
Εντατικοποίηση των ελέγχων αποφάσισε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό
Εντατικοποίηση των ελέγχων και πλήρη εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποφάσισε η κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού επειδή η εφαρμογή των μέτρων έχει χαλαρώσει και παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αρκετά μεγάλο πρόβλημα σε αυτό τον τομέα.
Την ίδια ώρα πάντως, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για λήψη νέων μέτρων αν συνεχιστεί η ανοδική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.
Στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι ειδικά στους χώρους όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός αλλά και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων αφού όπως εκτιμήθηκε το πλαίσιο είναι επαρκές ωστόσο υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε πιστή εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα ζητώντας παράλληλα και μεγαλύτερη ενεργοποίηση δήμων και περιφερειών.
Προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες εκτιμούν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή εφόσον εφαρμόζονται.
Η γενική χαλάρωση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες είναι που προκαλεί την αναζωπύρωση του κορωνοϊού.
Η ανησυχία που προκάλεσε η αύξηση των κρουσμάτων τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα - αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων χθες Τετάρτη, έστειλε μικρό μήνυμα αισιοδοξίας καθώς τα κρούσματα που καταγράφηκαν έφτασαν τα 27 - αποτέλεσε την αφορμή για την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και μπορεί να μην ανακοινώθηκαν μέτρα στη δεδομένη συγκυρία, ωστόσο, είναι εκεί, βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων αν -ο μη γένοιτο- εκτροχιαστεί η κατάσταση και χρειάζεται απλώς, να πατηθεί το κουμπί αν υπάρξει ανάγκη.
Για την ώρα, όχι ακόμα είπε ο πρωθυπουργός, γιατί οι επιστήμονες και χτυπούν τα καμπανάκια εδώ και μέρες. Βέβαια, από την άλλη, έχουν γίνει βήματα πίσω καθώς απαγορεύτηκαν τα πανηγύρια κι έκλεισαν τα σύνορα με τη Σερβία.
Ωστόσο, τα παραπάνω μέτρα και τα όποια επιπρόσθετα μέτρα θα έχουν επιπτώσεις καθώς θα παγώσουν την αγορά που μόλις έχει ξεκινήσει και ζεσταίνεται.
Γι’ αυτό και το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ας εφαρμόσουμε σωστά αυτά που έχουμε και βλέπουμε.
Σε αυτό το σκηνικό, από το απόγευμα της Τετάρτης, υπάρχει ένας γενικός συναγερμός για εντατικοποίηση των ελέγχων, στους δήμους στις περιφέρειες στο λιμενικό και στην αστυνομία.
Όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας.
Μένει να δούμε αν θα διατηρηθεί αυτή η εγρήγορση με την εντατικοποίηση των ελέγχων και δεν θα διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης