Τελευταία Νέα
Speculator

Η υπόθεση του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου και το βαριά άρρωστο Ευρωκοινοβούλιο που παίζει με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων

Η υπόθεση του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου και το βαριά άρρωστο Ευρωκοινοβούλιο που παίζει με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων
Το Ευρωκοινοβούλιο είναι άρρωστο βαριά
Το Ευρωκοινοβούλιο είναι άρρωστο βαριά αλλά αρνείται να το παραδεχτεί και στρουθοκαμηλίζει.
Και αυτό έρχεται να το πιστοποιήσει η υπόθεση του πρώην επικεφαλής γραφείου στην Αθήνα κ. Λ Αντωνακόπουλου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ατασθαλίες ενώ η κα Margory Van de Broeke τότε αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ευρωκοινουβουλίου έκανε λόγο για εμπλοκή της OLAF.
Ο κ. Αντωνακόπουλος προσέφυγε στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας ως νομικό παραστάτη τον εξαίρετο δικηγόρο κ. Σπύρο Παππά και ω του θαύματος το Ευρωκοινοβούλιο τα… μάζεψε και προχώρησε σε φιλικό διακανονισμό.
Στην επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει πως «οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η εν λόγω διαδικασία δεν επέτρεψαν, δυστυχώς, να διασφαλισθεί η κατάλληλη διαχείριση της υπόθεσης σας και αυτό είναι λυπηρό.
Εξίσου λυπηρές είναι οι απροσεξίες που διαπράχθηκαν από αδεξιότητα και οι οποίες προκάλεσαν επιβλαβείς επιπτώσεις σε βάρος σας, οι οποίες διέφυγαν του ελέγχου του Κοινοβουλίου».
Όμως τόσο το Ευρωκοινοβούλιο όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκαναν τα ελάχιστα για να αποκαταστήσουν τον κ. Αντωνακόπουλο σε επίπεδο δημοσιότητας μιας και η υπόθεσή του είχε λάβει τεράστια δημοσιότητα καθώς εμφανιζόταν να εμπλέκεται μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του σε ατασθαλίες.
Όπως ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει «η ''δήλωση προς τον Τύπο'' αναρτήθηκε μόνο στην ιστοσελίδα του Γραφείου στην Ελλάδα, χωρίς επικεφαλίδα ή τίτλο, δεν προωθήθηκε με ηλεκτρονική αποστολή στις χιλιάδες επαφές του Γραφείου και κυρίως στους δημοσιογράφους, ως είθισται , και δεν αναρτήθηκε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.
Ανάλογη τύχη είχε και το πρωτότυπο κείμενο της ανακοίνωσης στην αγγλική γλώσσα το οποίο ,σύμφωνα με τη διευθέτηση του Δικαστηρίου έπρεπε να δημοσιευθεί στα κεντρικά εργαλεία επικοινωνίας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, όμως δεν δημοσιεύθηκε ποτέ».
Ουσιαστικά το Ευρωκοινοβούλιο και το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν γαργάρα την συγκεκριμένη υπόθεση.
Όμως αυτή η υπόθεση δεν ήταν άνευ κόστους για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους αλλά και αποτελεί όνειδος για το ίδιο το Ευρωκοινοβύλιο.
Και αυτό διότι ο συμβιβασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πέραν της απόσυρσης από την πλευρά του κου Αντωνακόπουλου και των άλλων δύο στελεχών των προσφυγών και των περαιτέρω δικαστικών διεκδικήσεων
Αρχειοθέτηση της υπόθεσης με την ρητή παραδοχή εκ μέρους του ΕΚ ότι από την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του κυρίου Αντωνακόπουλου και των άλλων δύο στελεχών.
Ακύρωση - a posteriori- της απόφασης περί διαθεσιμότητας και αφαίρεση της από τον υπηρεσιακό φάκελο των τριών
Αποζημίωση κατ´αποκοπή για ηθική βλάβη και κάλυψη από το Κοινοβούλιο των δικηγορικών και δικαστικών δαπανών. Το ποσό της κατ αποκοπής αποζημίωσης ουδέποτε έγινε γνωστό αλλά σίγουρα πληρώθηκε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Το μεγάλο ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν αναζητήθηκαν ευθύνες από εκείνους που χειρίστηκαν από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Από τους γραφειοκράτες με τους παχυλούς μισθούς και τις μεγάλες παροχές που τα έκαναν θάλασσα.
Προφανώς και όχι γιατί το Ευρωκοινοβούλιο εμφανίζει βαριά συμπτώματα μιας γραφειοκρατικής μηχανής που συντηρείται από τους φόρους των Ευρωπαίων Πολιτών για να συντηρεί τη νομενκλατούρα του, η οποία δικαιούται και λάθη να κάνει και να αυθαιρετεί και να είναι ανεπαρκής αλλά και να συγκαλύπτει το χάος του.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης