Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στη Νάξο: Η στενή παρέα με τον Πρωτονοτάριο της Attica Bank παρά το πόρισμα

Τσίπρας στη Νάξο: Η στενή παρέα με τον Πρωτονοτάριο της Attica Bank παρά το πόρισμα
Το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Νάξο είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αναβίωσε ιστορίες και παρασκήνιο από το πρόσφατο παρελθόν της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Νάξο είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αναβίωσε ιστορίες και παρασκήνιο από το πρόσφατο παρελθόν της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά να πούμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να πάει στη Νάξο για διακοπές μετά από πρόσκληση  του φίλου του και πρώην συμμαθητή του στο σχολείο, Νίκου Πρωτονοτάριου.
Το ζεύγος Τσίπρα-Μπαζιάνα έμεινε στο παραλιακό σπίτι του Πρωτονοτάριου στην Μουτσούνα που βλέπει τη νήσο Δονούσα. Ποιος είναι, όμως, ο Νίκος Πρωτονοτάριος;
Ο Νίκος Πρωτονοτάριος είναι ο υιός του Αντώνη Πρωτονοτάριου ο οποίος μας απασχόλησε αρκετά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς ήταν μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας Αττικής και συγκεκριμένα ήταν στην τριμελή επιτροπή δανειοδοτήσεων της τράπεζας την περίοδο που δόθηκαν δεκάδες εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Καλογρίτσα χωρίς καμία εγγύηση.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε πόρισμα- κόλαφος στην ΤτΕ, μάλιστα, το οποίο έμεινε στα αζήτητα καθώς όπως φαίνεται το «πάρτι» στην Τράπεζα Αττικής ήταν διακομματικό…
Ο αδερφός του Αντώνη Πρωτονοτάριου, Γιάννης, ήταν καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Α. Τσίπρα, ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα σημαντικό για το πρώην πρωθυπουργό καθώς, όπως λένε, ήταν αυτός που βοήθησε τον φοιτητή Αλέξιο να τελειώσει την πτυχιακή του εργασία και πάρει το πτυχίο του. Αργότερα, το 2015 κατέβηκε και υποψήφιος στην Α Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απέτυχε να εκλεγεί.
Στα μνημονιακά χρόνια και ειδικά στα χρόνια των πλειστηριασμών ο καθηγητής Γιάννης ήρθε σε μία σύγκρουση με τον πρώην φοιτητή του αλλά με την παραίνεση των λοιπών συγγενών επήλθε η ηρεμία…
Από την οικογένεια Πρωτονοτάριου και ειδικά από τον Αντώνη Πρωτονοτάριο, πατέρα του Νίκου ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει τον Χρίστο Σπίρτζη ο οποίος ήταν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας μαζί με τον Αντώνη Πρωτονοτάριο οι οποίο είχαν στενή συνεργασία στο ΤΕΕ.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 δίνει άλλη μορφή στη στενή παρέα αυτών των μηχανικών με επίκεντρο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος διορίζει υπουργό Υποδομών τον Χρήστο Σπίρτζη και με την σειρά του αυτός διορίζει διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, τον αδελφικό φίλο του πρωθυπουργού Νίκο Πρωτονοτάριο.
Από την άλλη, ο Χρήστος Σπίρτζης είναι κουμπάρος με τον Γιάννη Καλογρίτσα, υιό του Χρήστου ο οποίος διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια με χρήματα και εγγυήσεις που δόθηκαν από την Τράπεζα Αττικής ενώ γενικότερα η Τράπεζα Αττικής ήταν γενικός αιμοδότης συνολικά του ομίλου Καλογρίτσα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης