Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Guardian καταργεί 180 θέσεις εργασίας, λόγω κορωνοϊού

Βρετανία: Η Guardian καταργεί 180 θέσεις εργασίας, λόγω κορωνοϊού
Η βρετανική Guardian καταργεί 180 θέσεις εργασίας
Η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ανακοίνωσε σήμερα 15/7 ότι θα καταργήσει έως και 180 θέσεις εργασίας, οι 70 εκ των οποίων αφορούν δημοσιογράφους, εξαιτίας του «οικονομικού σοκ» που έχει υποστεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Αυτή η αναδιάρθρωση «ενδέχεται να επηρεάσει έως και 180 θέσεις εργασίας – 110 στο εμπορικό και διαφημιστικό τμήμα και στον τομέα του μάρκετινγκ και 70 στη σύνταξη», διευκρίνισε η εφημερίδα στον ιστότοπό της.
Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια Κάθριν Βίνερ και τη γενική διευθύντρια του εκδοτικού ομίλου Guardian Media Group, Ανέτ Τόμας, η πανδημία προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημία που ενδέχεται να οδηγήσει σε κύκλο εργασιών μικρότερο των 25 εκατ. λιρών (27,6 εκατ. ευρώ) στον ετήσιο προϋπολογισμό.
Η εφημερίδα ακολουθεί έτσι το παράδειγμα και άλλων βρετανικών μέσων που είδαν να μειώνονται οι πωλήσεις και τα διαφημιστικά έσοδά τους λόγω της COVID-19.
Στις 7 Ιουλίου, ο εκδοτικός όμιλος Reach (ιδιοκτήτης των ταμπλόιντ Daily Mirror και Daily Express) ανακοίνωσε ότι καταργεί το 12% των θέσεων εργασίας, δηλαδή θα απολυθούν περίπου 550 εργαζόμενοι.
Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, ο ιστότοπος της εφημερίδας Guardian δεν είναι συνδρομητικός, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν όλο το περιεχόμενό της είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου.
Οι Βίνερ και Τόμας διαβεβαίωσαν ότι παρά τις πιέσεις που δέχεται ο όμιλος λόγω της οικονομικής κρίσης που σχετίζεται με την πανδημία, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης