Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Έως 4,7% η ύφεση το οικονομικό έτος 2020-2021, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα

Ιαπωνία: Έως 4,7% η ύφεση το οικονομικό έτος 2020-2021, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα
Στο 4,7% η συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας για το οικονομικό έτος, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Με ρυθμό 4,5% έως 4,7% αναμένεται να συρρικνωθεί η ιαπωνική οικονομία το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο 2021, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα (Bank of Japan) της χώρας, αναμένοντας ανάκαμψη από το επόμενο έτος.
Οι νέες προβλέψεις για την ύφεση της οικονομίας κυμαίνονται μεταξύ 4,5% και 5,7%, συνιστούν υποβάθμιση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του Απριλίου για ύφεση μεταξύ 3% και 5%.
Η Bank of Japan ελπίζει σε μελλοντική ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές εξαρτώνται από μελλοντικά κύματα του Covid-19, η οποία καθιστά τις προβλέψεις δύσκολες.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι πιθανόν να βελτιωθεί σταδιακά από το δεύτερο μισό του έτους με την οικονομική δραστηριότητα να επανεκκινεί, αλλά ο ρυθμός αναμένεται να είναι ήπιος την ώρα που ο αντίκτυπος του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως παραμένει», αναφέρει η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Για το 2022, η Τράπεζα αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 3,3% και επιβράδυνση στο 1,5% το 2023, για να τονίσει ωστόσο ότι ο ορίζοντας είναι εξαιρετικά ασαφής λόγω «υψηλής αβεβαιότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης