Θετικά νέα από την κούρσα των εμβολίων - Η Moderna στο τελικό στάδιο των δοκιμών, ενθαρρυντικά μηνύματα από Οξφόρδη

Θετικά νέα από την κούρσα των εμβολίων - Η Moderna στο τελικό στάδιο των δοκιμών, ενθαρρυντικά μηνύματα από Οξφόρδη
Αύριο Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις από το πανεπιστήμιος της Οξφόρδης, σχετικά με τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Astrazeneca
Θετικά είναι τα νέα που καταφθάνουν από την κούρσα για την παρασκευή του εμβολίου κατά της νόσου Covid - 19, με το εμβόλιο της Moderna να εισέρχεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα από την Οξφόρδη και την Astrazeneca.
Σημειώνεται ότι πάνω από 100 εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου ITV, αύριο Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σχετικά με τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Astrazeneca.
Φαίνεται πως το εμβόλιο παράγει αντισώματα και κύτταρα, σύμφωνα με τις προσδοκίες των ερευνητών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός.
Αυτοί όμως που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1 που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση.
Οι ερευνητές λαμβάνουν ενθαρρυντικά μηνύματα από την ανοσολογική απάντηση που έχουν δει μέχρι τώρα στις δοκιμές και αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.
Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία  δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Στην τελική φάση κλινικών δοκιμών το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid -19 - Ηγείται της παγκόσμιας κούρσας

Στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών θα μπει στις 27 Ιουλίου το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna.
Όπως έγινε γνωστό, 30.000 άνθρωποι θα λάβουν μέρος σε αυτή την καθοριστική φάση των κλινικών δοκιμών.
Οι μισοί εξ αυτών θα λάβουν μία δόση 100 μικρογραμμαρίων, ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν placebo (ψευτοφάρμακο).
Ο πρώτος στόχος της δοκιμής αυτής είναι να προληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα της COVID-19.
Στους δευτερεύοντες στόχους συγκαταλέγεται η πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Η δοκιμή αυτή αναμένεται να διαρκέσει ως την 27η Οκτωβρίου.
Η ανακοίνωση τοποθετεί τη Moderna στην κεφαλή της παγκόσμιας κούρσας για τη δημιουργία εμβολίου εναντίον του ιού.
H μετοχή της Moderna σημειώνει άλμα 12%.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι κατ’ ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.
Η τεχνολογία της Moderna, που βασίζεται στον λεγόμενο αγγελιοφόρο RNA, αποσκοπεί να δώσει στο σώμα τις απαραίτητες γενετικές πληροφορίες ώστε να αναπτύξει προληπτικά αντισώματα και να προστατευθεί από τον κορονωϊό.
Η Φάση 1 της δοκιμής έδειξε πως το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού δηλαδή τη δημιουργία αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, στους 45 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα.

Όπως μετέδιδε το bankingnews.gr

Συνεχίζεται η χρηματιστηριακή κερδοσκοπία με επίκεντρο την Moderna και το εμβόλιο για τον κορωνοιό που παράγει αντισώματα

Οι αγορές μετοχών των ΗΠΑ ανέκαμψαν μετά τις ειδήσεις ότι το πιθανό εμβόλιο COVID-19 της Moderna παρήγαγε αντισώματα σε ασθενείς στη δοκιμασία του πρώτου σταδίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σε ιατρικό περιοδικό.
Το υποψήφιο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna παρήγαγε αντισώματα και στους 45 συμμετέχοντες στην πρώτη φάσης που διεξήχθησαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ενώ το περιοδικό ανέφερε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας που θα μπορούσαν να περιορίσουν περαιτέρω δοκιμές.
Στις 18 Μαΐου μας είπαν βέβαια ότι η δοκιμή διεξάγεται σε 8 ασθενείς οι οποίοι στην πορεία έφθασαν στους 45 ασθενείς

Η μέθοδος

Πραγματοποιήθηκε δοκιμή για το εμβόλιο φάσης 1, με κλιμάκωση δόσης, ανοιχτή δοκιμή που περιελάμβανε 45 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, οι οποίοι έλαβαν δύο εμβολιασμούς, σε απόσταση 28 ημερών, με mRNA-1273 σε δόση 25 μg, 100 μg ή 250 μg.
Υπήρχαν 15 συμμετέχοντες σε κάθε ομάδα δόσεων.

Συμπέρασμα

Το εμβόλιο mRNA-1273 προκάλεσε αντι-SARS-CoV-2 ανοσοαποκρίσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και δεν εντοπίστηκαν προβλήματα για τον περιορισμό του πειράματος.  Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του εμβολίου.
Ο ειδικός στον τομέα της υγείας μιλά για τη σημασία των δοκιμών καθώς το Project Catapult πρόκειται να ξεκινήσει
Όπως αναφέρει η FT, ο Tal Zaks, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna, δήλωσε ότι ο υποψήφιος εμβολίου - γνωστός ως mRNA-1273 - προκαλεί «ισχυρή ανοσοαπόκριση σε όλα τα επίπεδα δόσης».
«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη μελέτη φάσης 3 του mRNA-1273 αυτόν τον μήνα για να δείξουμε την ικανότητα του εμβολίου μας να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο νόσου Covid-19», είπε.
Ως υπενθύμιση, η Moderna ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που δοκιμάζει το πιθανό εμβόλιο σε ανθρώπους, στέλνοντας τα φιαλίδια στο NIH μόλις 42 ημέρες μετά τη λήψη του γονιδιώματος του Covid-19.
Έχει λάβει χρηματοδότηση 483 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης της Βιοϊατρικής για να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου.
Φαίνεται ότι η αγορά δεν αναγνωρίζει το γεγονός ότι όσο πιο κοντά φτάνουμε σε ένα εμβόλιο, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στο τέλος της παρέμβασης της Fed
Βεβαίως καλό είναι να θυμηθούμε την τελευταία φράση του Dr.Fauci «Ελπίζω ότι οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19 θα διαρκέσει μια ολόκληρη σεζόν».
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-14_14-08-22.jpg?itok=CduOnx58
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-14_14-06-57.jpg?itok=4Rz89VGE
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS