Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν ξεμπερδέψαμε – Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση

Πέτσας: Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν ξεμπερδέψαμε – Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση
Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για γενικό lockdown, θα υπάρξουν τοπικά για λόγους δημόσιας υγείας είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό που απαιτείται την παρούσα χρονική στιγμή είναι εγρήγορση και όχι χαλάρωση.
«Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση.
Έχουμε προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, όχι μόνο για τα εισαγόμενα κρούσματα που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενα, αλλά από τον εσωτερικό εφησυχασμό.
Η απογευματινή σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου έχει να κάνει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού λίγο πριν την κορύφωση της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, στις Αρχές που έχουν αναλάβει να ελέγχουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των υφιστάμενων μέτρων, να το κάνουν αποτελεσματικά.
Δηλαδή, θέλουμε να είναι αποτελεσματικό το πλέγμα των ελέγχων ιδίως όσον αφορά το προσωπικό στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας και τη χρήση μασκών στα ΜΜΜ.
Έγιναν έλεγχοι το τελευταίο διάστημα, δεν μας λέει κάτι ο αριθμός, μας λέει η συμμόρφωση.
Βλέπουμε ότι υπήρχαν αρκετές παραβάσεις.
Θέλουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο παντού, ώστε να νιώθουν όλοι ότι δεν είναι περίοδος χαλάρωσης.
Δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό.
Είναι εδώ και τρέφεται από την χαλάρωσή μας.
Οι Αρχές που έχουν επιφορτιστεί με τους ελέγχους έχουν διπλό καθήκον αυτό το διάστημα και να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων και να νιώθει ο πολίτης ότι είναι πάνω από το πρόβλημα» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Πέτσας.
Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο νέο lockdown ο κ.Πέτσας είπε ότι «για γενικό lockdown δεν υπάρχει ανησυχία αυτή τη στιγμή, για τοπικό lockdown, έχουμε πει ότι δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής».
«Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι συγκεντρωμένα στις χερσαίες πύλες εισόδου και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα.
Περιχαρακώνουμε αυτό με το μοριακά τεστ και θα μειωθούν κάπως οι ροές, αλλά θα είναι πιο ασφαλείς όσοι έρχονται υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ο κ.Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, αν και επεσήμανε πως χρειάζεται μελέτη της απόφασης.
«Έχει πολλές νομικές πτυχές που πρέπει να μελετηθούν.
εύτερον να ληφθεί υπόψιν η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τρίτον να αποφασιστεί ο χρόνος και ο τρόπος ικανοποίησης των όσων προβλέπονται σε αυτή την απόφαση.
Θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας έχοντας ως προσανατολισμό μια οριζόντια πολιτική απόφαση, η οποία θα στέλνει ένα μήνυμα και στους ανθρώπους να μην ασκήσουν ένδικα μέσα, να μην προσφεύγουν στους δικηγόρους, έχουν περιθώριο, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής και μπορούν να περιμένουν την οριστική τοποθέτηση της κυβέρνησης» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης