Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά – Στον πάγο παράταση των δηλώσεων

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά – Στον πάγο παράταση των δηλώσεων
Καμία αύξηση φόρου το 2020, αντέχουμε και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο είπε ο κ.Σταϊκούρας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παράλληλα έβαλε «πάγο» επί του παρόντος στα σενάρια παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε.
Θα μελετήσουμε την απόφαση έτσι ώστε να ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας το υπουργείο Οικονομικών ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος.
Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις.
Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φόρου φέτος.
Ερωτηθείς εάν αντέχει η ελληνική οικονομία ο ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι «έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο».
«Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή» είπε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση φόρων στις ασφαλιστικές εισφορές, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής χρήσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Παράλληλα ο κ.Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών επί του παρόντος δεν έχει μεταβάλει τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης φέτος διατηρώντας το εύρος από 5% ως 8% του ΑΕΠ, εκτιμήσεις που όπως είπε, θα επικαιροποιηθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.  
Επίσης, ο κ.Σταϊκούρας έβαλε στον «πάγο» επί του παρόντος το σενάριο παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας που εκπνέει σήμερα για την υποβολή αιτήσεων επιστρεπτέας προκαταβολής του β’ κύκλου.
Όπως είπε, περίπου 20.000 επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις δηλώσεις τους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια παράταση των προσωρινών μέτρων μείωσης του ΦΠΑ στα καφέ και τις μεταφορές, η οποία λήγει το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης