Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά από 8 πτωτικές συνεδριάσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά από 8 πτωτικές συνεδριάσεις
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν άνοδο, λόγω της αισιοδοξίας που δημιουργούν οι ανακοινώσεις για εμβόλιο κατά του Covid-19, το ΧΑ βγάζει αντίδραση σήμερα. Έχει και 8 πτωτικές συνεδριάσεις και βρισκόταν στις 630 μονάδες. Η ισχυρή αντίδραση είναι μονόδρομος, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Θέλουμε και τζίρο και στο άνοιγμα δεν το βλέπουμε, αλλά η αγορά άνοιξε με άνοδο άνω του 1%. Ελπίζουμε να κρατήσει και να μη γυρίζει πάλι, αν και ούτε αυτό βλέπουμε. Οι τράπεζες αντιδρούν και έχουν καλή άνοδο, ενώ και κάποιες μετοχές που έχουν πιεστεί το τελευταίο διάστημα, βρίσκουν τον ανοδικό δρόμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ενισχύεται 4% αλλά με διαθέσεις για μείωση αυτού του ποσοστού και η Alpha με τη Eurobank πάνω από 3% αλλά με ίδιες διαθέσεις. Μικρότερη η άνοδος για την Πειραιώς. Ανησυχούν οι επενδυτές και ίσως έχουν βάση οι ανησυχίες, αλλά χωρίς τραπεζική αντίδραση δε μπορεί η αγορά να ανακάμψει. Πρέπει να μειώσουν λίγο τις απώλειες από την αρχή του έτους.

Περιμένουμε να δούμε πότε οι Ευρωπαίοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα διοχετεύσουν ρευστότητα στις αγορές. Τα χρήματα θα έρθουν, απλά οι Ευρωπαίοι καθυστερούν. Σύμφωνα και με στελέχη της αγοράς, πάντα αργούν αλλά στο τέλος κάνουν αυτά που πρέπει. Και για την Ελλάδα τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα και θα δώσουν γερή ανάσα.

ΤΙΤΑΝ: Για να δούμε θα μπορέσει σήμερα; Πήγε στο ξεκίνημα στα 10,90 ευρώ και μετά γύρισε προς τα 10,70 ευρώ. Έχει άνοδο αλλά μικρή. Χρειάζεται περισσότερους αγοραστές.

ΕΧΑΕ: Θα ξεφύγει από τα 3,10 ευρώ ή ο χαμηλός τζίρος του ΧΑ θα συνεχίσει να επηρεάζει τους επενδυτές και να καθηλώνει τη μετοχή σε χαμηλά επίπεδα;

LAMDA: Ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το ομολογιακό των 320 εκατ. ευρώ και μάλλον η απόδοση θα είναι πέριξ του 3,5%. Καλή απόδοση και θεωρούμε πως θα συγκεντρώσει ενδιαφέρον. Πρόκειται άλλωστε για το μεγάλο project του Ελληνικού. Ο αγοραστής, τοποθετείται στο μεγαλύτερο έργο κατά τη γνώμη μας που θα μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα της χώρας.

Προσπαθεί να περάσει πάνω από τα 6 ευρώ η μετοχή, αλλά δεν το έχει στα πρώτα λεπτά και κινείται λίγα σεντς χαμηλότερα. Η αποτίμηση στα 1,05 δισ. ευρώ και η τιμή στα 5,98 ευρώ με άνοδο 2%.

ΔΕΗ: Μην τα ξαναλέμε για τη συμπεριφορά της…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάει για 1,10 ευρώ με χαμηλό όγκο. Θα λέγαμε πως αν αντιδράσει η αγορά θα μπορούσε να κάνει κίνηση μέχρι τα 1,26 ευρώ.

AUTOHELLAS: Θέλουμε να μας δώσει κάποιο νέο η γενική συνέλευση. Μία εικόνα για την πορεία του εξαμήνου ή κάποια εκτίμηση. Το μέρισμα λόγω της πτώσης της μετοχής δίνει καλή μερισματική απόδοση, ενώ και οι αγορές ιδίων όταν ξεκινήσουν και αν η μετοχή είναι στα τρέχοντα επίπεδα, θα γίνουν σε καλές τιμές.

Με όγκο 2 χιλ. τεμάχια η μετοχή ενισχύεται 0,60% και βρίσκεται στα 3,34 ευρώ. Η αποτίμηση στα 163 εκατ. ευρώ.

MLS: Η στήλη πιστεύει πως οι σύμβουλοι έκδοσης των ομολόγων δεν μπορούν να είναι εκπρόσωποι των ομολογιούχων. Χρειάζεται απλή λογική, γιατί υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Τα ομόλογα αν πάνε σε default, ίσως κάποιοι ομολογιούχοι να θελήσουν να αναζητήσουν ευθύνες.

FOLLI FOLLIE: Το δημόσιο έχει δεσμεύσει με τις κινήσεις του την εταιρεία αλλά από την άλλη αυτοί που έκαναν τις αλχημείες παραμένουν ελεύθεροι και μάλιστα αντιδρούν και σε όσα γράφονται. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!

AS COMPANY: Πήρε απόφαση η γενική συνέλευση για επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ. Η μετοχή. Η μετοχή έκλεισε χθες στα 1,88 ευρώ ενώ από την αρχή του έτους έχει απώλειες 32,6%. Πραγματικά φθηνή η μετοχή.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Με 1 τεμάχια την άνοιξαν στο -15,86%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης