Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ryanair απειλεί να κόψει 1.000 πτήσεις προς την Ιρλανδία, λόγω καραντίνας

tags :
Η Ryanair απειλεί να κόψει 1.000 πτήσεις προς την Ιρλανδία, λόγω καραντίνας
Η αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε την Ιρλανδία για την υποχρεωτική απαίτηση καραντίνας 14 ημερών για όλους τους επισκέπτες της ΕΕ
Η Ryanair απειλεί να μειώσει τα δρομολόγια της Ιρλανδίας-Ηνωμένου Βασιλείου (έως και 1.000 πτήσεις), λόγω της 14ήμερης καραντίνας. Πρόκειται για προγραμματισμένες πτήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Η αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε την Ιρλανδία για την υποχρεωτική απαίτηση καραντίνας 14 ημερών για όλους τους επισκέπτες της ΕΕ.
Την περασμένη εβδομάδα, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βόρεια Ιρλανδία κατάργησαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις πτήσεις μικρών αποστάσεων προς / από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιρλανδία έγινε η μόνη χώρα στην ΕΕ με έναν γενικό περιορισμό καραντίνας 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από την ΕΕ, από χώρες, που οι περισσότερες από αυτές έχουν χαμηλότερα ποσοστά Covid-19 από την Ιρλανδία.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε απώλεια πάνω από 100.000 Βρετανών επισκεπτών στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
“Η Ιρλανδία τονίζει η Ryanair, η τουριστική βιομηχανία της και η συνδεσιμότητα για τους Ιρλανδούς εργαζόμενους που μετακινούνται ιδιαίτερα προς / από το Ηνωμένο Βασίλειο υφίστανται πλέον μη ανακτήσιμες απώλειες.
Οι επιβάτες της ΕΕ αναγκάζονται σε καραντίνα, ενώ τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία παραμένουν ανοιχτά.
Δεν έχει νόημα, όταν οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν ανοίξει πτήσεις της ΕΕ από την 1η Ιουνίου η ιρλανδική κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία και η Ελλάδα σαν να υποφέρουν από παρόμοια επίπεδα Covid όπως ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία.
Οι Ιρλανδοί πολίτες ενημερώνονται από την κυβέρνησή τους ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν από και προς χώρες της ΕΕ, ωστόσο πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα προς και από την ΕΕ – μέσω του αεροδρομίου του Δουβλίνου – χωρίς κανέναν περιορισμό καραντίνας”.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης