Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Ευρώπη αγνόησε τη δραματική έκκληση της Ιταλίας για βοήθεια τον Φεβρουάριο

Guardian: Η Ευρώπη αγνόησε τη δραματική έκκληση της Ιταλίας για βοήθεια τον Φεβρουάριο
H ιταλική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκκωφαντική σιωπή των Ευρωπαίων εταίρων, όταν ζήτησε βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνόησε τη δραματική έκκληση της Ιταλίας για βοήθεια τον Φεβρουάριο, όταν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δραματική έξαρση του κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 26 Φεβρουαρίου ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία τριπλασιαζόταν κάθε ώρες, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte να απευθυνθεί στους εταίρους για βοήθεια.
Τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι είχαν ξεμείνει από μάσκες, γάντια και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να επιλέγουν τους ασθενείς, λόγω της έλλειψης αναπνευστήρων.
Η Ρώμη έστειλε επείγουσα έκκληση στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, τα αιτήματα της Ιταλίας «ανέβηκαν» στο ευρωπαϊκό σύστημα έκτακτης ενημέρωσης και πληροφόρησης (CECIS), την αντίστοιχη υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.
Η συνέχεια είναι σοκαριστική, καθώς η ιταλική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκκωφαντική σιωπή των Ευρωπαίων εταίρων, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα.
«Κανένα κράτος μέλος δεν απάντησε στο αίτημα της Ιταλίας και στην έκκληση της Κομισιόν για βοήθεια», δηλώνει ο Janez Lenarčič, αρμόδιος Επίτροπος για τη διαχείριση της κρίσης.
«Αυτό σημαίνει ότι καμία χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την κρίση.
Η σιωπή δεν οφειλόταν τόσο στην έλλειψη αλληλεγγύης αλλά στην έλλειψη εξοπλισμού», εξηγεί.
Πάνω από 180 χιλ. Ευρωπαίοι πολίτες σε ΕΕ και Βρετανία έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοίό, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 1,6 εκατ.
Είναι σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με τον Guardian, ότι ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία.
Την ίδια ώρα, η έξαρση της πανδημίας σε Σερβία και Βαλκάνια, προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Σε οικονομικό επίπεδο, η Ευρώπη οδεύει προς τη χειρότερη ύφεση από το 1930, κυρίως ως αποτέλεσμα των lockdowns.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης