Λαζανάς (λοιμωξιολόγος): Μπαίνουμε σε περίοδο Μαρτίου, αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα

Λαζανάς (λοιμωξιολόγος): Μπαίνουμε σε περίοδο Μαρτίου, αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα
Πολύ πιθανό να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να επιτρέψουν οι απαγορεύσεις είπε ο κ.Λαζανάς
Τη θέση ότι αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τότε μπαίνουμε σε μια περίοδο όπως ήταν αυτή του περασμένου Μαρτίου διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος, Μ. Λαζανάς, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να επιστρέψουν οι απαγορεύσεις.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαζανάς είπε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση.
«Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο.
Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές» είπε ο κ.Λαζανάς, τονίζοντας ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα».
Ο κ.Λαζανάς υπογράμμισε ότι τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, αλλά είναι μια κατάσταση με πολλές παραμέτρους, κυρίως οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα.
«Τα πράγματα αυστηροποιούνται σιγά σιγά.
Βλέπετε ότι έχουν κλείσει οι άλλες πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα κι έχει μείνει μόνο ο Προμαχώνας και πλέον ζητούνται πιστοποιητικά από αυτούς που έρχονται από αυτές τις χώρες» είπε ο κ.Λαζανάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αξιοπιστία και στην αυθεντικότητα των πιστοποιητικών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μια επιτροπή, η οποία έβγαλε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν τα εργαστήρια του εξωτερικού.
«Αλλά όταν είναι ουρές τα αυτοκίνητα μπορεί να γίνει έλεγχος σε όλα τα πιστοποιητικά;
Απλώς υπάρχει η απειλή ότι θα γίνεται, που όντως γίνεται, δειγματοληπτικός έλεγχος και ότι αν σε πιάσει θα έχεις τις ανάλογες συνέπειες» είπε ο κ.Λαζανάς
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από το ελληνικό κράτος για τον περιορισμό των μετακινήσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Το άλλο θέμα που υπάρχει με τα βόρεια σύνορα είναι οι μετακινήσεις Ελλήνων.
Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στη Βόρεια Μακεδονία, στη Βουλγαρία για να ψωνίσουμε πιο φθηνά.
Αυτό πρέπει να τελειώνει.
Πρέπει να πάρει κάποια μέτρα το ελληνικό κράτος και να απαγορεύσει ή να περιορίσει αυτές τις μετακινήσεις», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, ο οποίος σχετικά με τους εργάτες γης που έχουν έρθει στη χώρα, επισήμανε ότι κι εκεί πρέπει να γίνονται έλεγχοι.
«Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί Αλβανοί που τώρα έχουν άδεια εργασίας και πηγαίνουν στην Αλβανία.
Αρκετά από αυτά τα κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί τον τελευταίο καιρό είναι από Αλβανούς που έχουν πάει στην πατρίδα τους», υποστήριξε ο λοιμωξιολόγος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τα καθημερινά εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS