Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Aνάκαμψη τύπου U στις οικονομίες - Σύσταση για πώληση στον S&P 500 με στόχο τις 3.200 μονάδες

Bank of America Merrill Lynch: Aνάκαμψη τύπου U στις οικονομίες - Σύσταση για πώληση στον S&P 500 με στόχο τις 3.200 μονάδες
Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων της BofA Fund Manager Survey για τον μήνα Ιούλιο
Aνάκαμψη τύπου U, αστάθεια, εστίαση στην Ενέργεια και σύσταση για πώληση στον S&P 500 στις 3.200 μονάδες «βλέπει», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνάς της, η Bank of America Merill Lynch.
Ειδικότερα, ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων της BofA Fund Manager Survey για τον μήνα Ιούλιο.
Ωστόσο, αυτό που επικρατεί είναι η σύγχυση για το μέλλον της οικονομίας αλλά και για τον τρόπο που η αγορά αντιδρά.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα, το 72% των ερωτηθέντων (201 συμμετέχοντες οι οποίοι διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 607 δισεκατομμυρίων δολαρίων) αναμένει ισχυρότερη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο – αύξηση 11 μονάδες τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου και υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2014.
Ωστόσο, η πίστη για τη δυναμική και τη διάρκεια της ανάκαμψης συνεχίζει να μειώνεται, καθώς πλέον μόνο το 14% εκτιμά μια επάνοδο της οικονομικής δραστηριότητας τύπου V – μείωση 18% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.
Από την άλλη, το 44% εκτιμά ανάκαμψη σχήματος U, ενώ το 30% υπολογίζει ανάκαμψη τύπου W.
Στο ίδιο μήκος κύματος, το 62% των επενδυτών (CIOs) θέλει οι εταιρείες (CEO) να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους, έναντι μόλις 27% που επιθυμούν υψηλότερο κεφάλαιο. Επίσης, ένα 9% επιθυμεί υψηλότερα μερίσματα.
Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις μετοχές, η επιφύλαξη των επενδυτών οδήγησε σε αύξηση των επιπέδων των μετρητών, στο 4,9% (αν αυτό ισχύει στην πραγματική ζωή είναι ένα διαφορετικό ζήτημα), ωθώντας τον CIO της BofA Michael Hartnett να εκτιμήσει αστάθεια, δίνοντας σύσταση για πώληση όταν ο S&P ξεπεράσει τις 3.250, προκρίνοντας αγορά εφόσον ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street πέσει κάτω από τις 2.950.
Ωστόσο, το 71% των FMS επενδυτών είπε ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι υπερτιμημένη, κάτι που έχει νόημα, καθώς όχι μόνο ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq αλλά και ο S&P 500 «χτυπάνε ιστορικά υψηλά» - πολύ παραπάνω από ό,τι τα P/E μπορούν να δικαιολογήσουν.
Παρά την «αποστροφή» για επενδύσεις σε μια μαζικά υπερτιμημένη αγορά, η BofA διαπιστώνει ότι τα περισσότερα χαρτοφυλάκια διαρθρώνονται -πεισματικά- ως εξής:
υγειονομική περίθαλψη, ΗΠΑ, τεχνολογία, μετρητά, ομόλογα και ενέργεια, Ηνωμένο Βασίλειο, τράπεζες, βιομηχανία...
Την ίδια στιγμή, δύο στοιχεία προκαλούν την προσοχή.
Οι τοποθετήσεις σε εμπορεύματα βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011. και υπήρξε μια αύξηση της έκθεσης σε ευρώ της τάξης του 4,2%.
Φυσικά, καμία συζήτηση για την «αγορά» δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κάποιες σκέψεις για τη Fed.
Σε αυτό το πνεύμα, η πλειοψηφία, ή το 54% των συμμετεχόντων, δήλωσε ότι η Fed δεν θα ενεργοποιήσει την καμπύλη ελέγχου απόδοσης των ομολόγων τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, το 67% θεωρεί πως –πιθανότατα– θα υπάρξει διαρθρωτική μετατόπιση στις εφοδιαστικές αλυσίδες μετά την πανδημία.
Τέλος, όπως σημειώνει η BofA, την καλύτερη απόδοση έχουν οι τεχνολογικές μετοχές, αν και σε έναν κόσμο όπου οι short sellers οδηγούν την αγορά, κάποιος πρέπει να επικεντρωθεί σε «μεγάλες ιδέες».
Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με την BofA, είναι η Ενέργεια και οι τράπεζες.











www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης