Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας για τον αποκλεισμό της Huawei

Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας για τον αποκλεισμό της Huawei
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα την ανάδυση μιας "διεθνούς συναίνεσης" αναφορικά με την Huawei
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα την ανάδυση μιας "διεθνούς συναίνεσης" αναφορικά με την Huawei μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποκλείσει τη γιγαντιαία κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από το βρετανικό δίκτυο 5G.
"Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου αντικατοπτρίζει μια αναδυόμενη διεθνή συναίνεση ότι η Huawei και άλλοι φορείς συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια καθώς παραμένουν υπόχρεες στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα", δήλωσε ο Robert O' Brian, ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Donald Trump.
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με πολλούς εταίρους και συμμάχους, για να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και να προωθήσουμε την ποικιλομορφία στην αλυσίδα εφοδιασμού δικτύου 5G", πρόσθεσε ο Ο' Μπράιαν σε tweet.
Νωρίτερα σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας από το βρετανικό δίκτυο 5G εξαιτίας κινδύνων για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, σκληραίνοντας έτσι τη θέση της έναντι του Πεκίνου, το οποίο έκανε λόγο για "πολιτική" και "απογοητευτική" απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης