Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Enria (SSM): Πρόωρη η συζήτηση για ευρωπαϊκή «bad bank» - Δεν έχουν υποβληθεί σχέδια από ή προς την ΕΚΤ

Enria (SSM): Πρόωρη η συζήτηση για ευρωπαϊκή «bad bank» - Δεν έχουν υποβληθεί σχέδια από ή προς την ΕΚΤ
Πρόεδρος SSM: Πρόωρη η συζήτηση για ευρωπαϊκή «bad bank» 
«Πρόωρη» θεωρεί την όποια συζήτηση για τη σύσταση ευρωπαϊκής «bad bank» ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Andrea Enria, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΕΚΤ δεν έχει καταθέσει σχετική πρόταση.
Σε απαντητική του επιστολή προς Γερμανό βουλευτή, ο κ. Enria δηλώνει πως ο ίδιος έχει υποστηρίξει στο παρελθόν την ιδέα ενός ευρωπαϊκού φορέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και συνεχίζει να τον θεωρεί ως ένα «χρήσιμο εργαλείο σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού σε συστημικό επίπεδο», προσθέτοντας πως και σε εθνικό επίπεδο οι «κακές τράπεζες» συνιστούν ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για το καθάρισμα του τραπεζικού τομέα από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
«Ωστόσο, όπως έχω πει στο παρελθόν, είναι πρόωρο να αντλήσουμε οριστικά συμπεράσματα για την δυνητική ζημιά που προκύπτει από την πανδημία του κορωνοϊού και, συνεπώς, είναι επίσης πρόωρο να καθορίσουμε τις επιλογές πολιτικής, αν υπάρχουν, που θα ήταν κατάλληλες σε αυτό το πλαίσιο», σημειώνει στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Ενιαίο Εποπτικού Μηχανισμού.
Τέλος, επιβεβαιώνει ότι η ΕΚΤ δεν έχει υποβάλει τα όποια σχέδια για τη δημιουργία ευρωπαϊκής κακής τράπεζας είτε σε εκπροσώπους τραπεζών ή του ιδιωτικού τομέα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ή άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς ή σε εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης και άλλων γερμανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης