Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα στις αγορές, ανησυχία για τον κορωνοϊό - Κέρδη +2,13% για Dow Jones - Στο -0,8% ο DAX, αργία στο Παρίσι

Μεικτή εικόνα στις αγορές, ανησυχία για τον κορωνοϊό - Κέρδη +2,13% για Dow Jones - Στο -0,8% ο DAX, αργία στο Παρίσι
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται ο κορωνοϊός, καθώς εξακολουθεί να εξαπλώνεται ακάθεκτος και με ραγδαίους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο
Νευρικότητα και έντονη μεταβλητότητα επικράτησαν στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα 14/7, καθώς η ανησυχία για το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, υπονομεύει τις προοπτικές της ανάκαμψης.
Οι αμερικανικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη.
Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε έτι περαιτέρω μετά την ανακοίνωση ότι στη Φλόριντα κατεγράφησαν σε ημερήσια βάση νέα κρούσματα κορονοϊού χαμηλότερα σε αριθμό σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών, ενώ και όσον αφορά την Καλιφόρνια, τα κρούσματα μειώθηκαν ελαφρώς.
«Υπάρχει μία αυξανόμενη αίσθηση ότι η ανάκαμψη από τα shutdown που σχετίζονται με τον κορωνοϊό θα γίνει πιο ανομοιογενής σε σχέση με αυτό που αναζητούσε η αγορά», υπογράμμισε ο αναλυτής της Baird, Willie Delwiche.
Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «σε αυτό έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου είχαν λειτουργήσει τρομερά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε υπάρχει ένας μικρός κλονισμός επίσης».
Οι μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες έχασαν τη δυναμική τους καθώς η Καλιφόρνια έκλεισε τα μπαρ, απαγόρευσε τα γεύματα σε εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες για να περιορίσει την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, προκαλώντας φόβους ότι θα επιβραδυνθεί η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον απέρριψε τις αμφισβητούμενες αξιώσεις της Κίνας σε πόρους στη Νότια Σινική Θάλασσα, μία κίνηση που το Πεκίνο υπογράμμισε ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή.
Η τελευταία αντιπαράθεση επηρέασε αρνητικά το κλίμα ανάληψης κινδύνων, παρά το ότι οι επενδυτές ήλπιζαν πως οι εταιρείες θα καταγράψουν καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.
Στο μέτωπο της πανδημίας, στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται ο κορωνοϊός, καθώς εξακολουθεί να εξαπλώνεται ακάθεκτος και με ραγδαίους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, απειλώντας τη δημόσια υγεία και την παγκόσμια οικονομία.
Μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός παγκοσμίως και ότι η επιδημία όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί αλλά μπορεί και να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα κυρίως διότι πολλές χώρες οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, η Πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο shutdown σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σε μια προσπάθεια να αποτρέψει περαιτέρω αναζωπύρωση της επιδημίας.
Αλλά και το Χόνγκ Κόνγκ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα – τα αυστηρότερα από την έναρξη της πανδημίας - από σήμερα Τρίτη 14/7 τα μεσάνυχτα καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα έξαρση της επιδημίας, στις Φιλιππίνες, περίπου 250.000 κάτοικοι στην πρωτεύουσα Μανίλα, τίθενται και πάλι σε lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού ενώ περιορισμούς στη λειτουργία των μπαρ αποφάσισε και η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία την ώρα που η Ινδία επιβάλλει νέο lockdown στην Banglore, μια πόλη άνω των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, για διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 573 χιλιάδες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 13 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε 7,26 εκατομμύρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +2,13% στις 26.642 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη +1,34% στις 3.197 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε  άνοδο +0,94% στις 10.488 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε στις 29,43 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημείωσε πτώση -0,8% στις 12.697 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 19.789 μονάδες με απώλειες -0,62%.
Image

Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας ανέκαμψαν τον Ιούνιο οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, μετά από τρεις συνεχείς μηνιαίες μειώσεις, καθώς οι επιχειρήσεις άνοιξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ωστόσο, η υποκείμενη τάση υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στάσιμος και θα επιτρέψει στην Federal Reserve να εξακολουθήσει να διοχετεύει χρήματα στην αμερικανική οικονομία.                   
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 0,1% τον Μάιο.
Κατά τους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6% μετά την αύξηση 0,1% τον Μάιο, η οποία ήταν η μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2015.
Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,5% τον Ιούνιο και +0,6% σε ετήσια βάση.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας στα 4,69 δισ. δολ. ή 1,38 δολ. ανά μετοχή, υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan στο β΄τρίμηνο του 2020, από 9,65 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Παρά την πτώση, τα αποτελέσματα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη 1,15 δολάρια/μετοχή.
Η JPMorgan Chase προχώρησε σε προβλέψεις 10,47 δισ. δολ. για την κάλυψη πιθανών ζημιών σε δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία.
Τα έσοδα της JP Morgan διαμορφώθηκαν στα 33 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 30,3 δισ.
Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται 3,7% προσυνεδριακά.
Στα 1,3 δισ. δολ. ή 0,50 δολ. ανά μετοχή υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup στο β΄τρίμηνο του 2020.
Παρά την πτώση, τα κέρδη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών.
Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 4,8 δισ. δολ. ή 1,95 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα της Citi αυξήθηκαν στα 19,8 δισ. δολ. από 18,8 δισ. δολ. λόγω της ισχυρής απόδοσης στην αγορά σταθερού εισοδήματος.
Τα έσοδα από το trading ανήλθαν σε 5,6 δισ. δολ.
Ζημίες ανακοίνωσε η Wells Fargo για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω των 9,5 δισ. δολ. που διέθεσε η αμερικανική τράπεζα ώστε να καλύψει πιθανές απώλειες δανείων από την πανδημία του κορωνοϊού, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι ζημίες της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. δολ. (0,66 δολ. ανά μετοχή) για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, έναντι κερδών 6,2 δισ. δολ. (1,3 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της Wells Fargo κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -17% στα 17,8 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα από τόκους υποχώρησαν κατά -18% στα 9,9 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως οι ζημίες θα περιοριστούν στα 0,16 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αναμένονταν να διαμορφωθούν στα 18,4 δισ. δολ.
Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 2,25% έναντι 2,82% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 2,33%.
Επιπλέον, οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες δανείων ανήλθαν σε 20,4 δισ. δολ. έναντι 8,4 δισ. δολ. στο τέλος του πρώτο τριμήνου του 2020, με τη Wells Fargo να επικαλείται επιδείνωση της πίστωσης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.
Να απομακρύνει τουλάχιστον 15.000 υπαλλήλους μέσω πρόωρης συνταξιοδότησης πρόκειται η Delta Airlines, όπως μετέδωσαν οι Financial Times.
Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα ανακοίνωσε την Τρίτη ζημιά προ φόρων 7 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, που ήταν και το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της.
Τα λειτουργικά έσοδα έκαναν βουτιά 88%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στο 1,5 δισ. δολάρια.
Η Travelers Cos δήλωσε πως αναμένει να εμφανίσει ζημιές στο β΄ τρίμηνο καθώς ανέλαβε να καταβάλει αποζημιώσεις για τις σοβαρές καταιγίδες και τις αναταραχές που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ.
Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε προκαταρκτικές ζημιές 16 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα κέρδη των 2,10 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημιές 20 σεντς ανά μετοχή.
Η Travelers δήλωσε πως οι προκαταρκτικές ζημιές από καταστροφές ανήλθαν σε 854 εκατ. δολάρια ή 673 εκατ. δολάρια μετά από φόρους, καθαρά από αντασφάλιση.
Η εταιρεία δέχθηκε ένα ήπιο πλήγμα από την πανδημία, με τις προκαταρκτικές ασφαλιστικές ζημιές να αποδίδονται άμεσα στην κρίση της υγείας, ύψους 114 εκατ. δολαρίων προ φόρων.
Η Travelers επίσης ανακοίνωσε προκαταρκτικά καθαρά έσοδα από επενδύσεις 26 εκατ. δολαρίων ή 251 εκατ. μετά από φόρους, και ζημιές στο χαρτοφυλάκιο εσόδων ύψους 234 εκατ. δολαρίων ή 180 εκατ. δολαρίων μετά από φόρους.

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τα κρούσματα του κορωνοϊού τα οποία αυξάνονται συνεχώς.  
Κλειστό ήταν το χρηματιστήριο του Παρισιού, λόγω αργίας για τον εορτασμό της Γαλλικής Επανάστασης.
Ανησυχία έχει προκαλέσει παγκοσμίως η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus προειδοποίησε ότι πάρα πολλές χώρες οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.
«Σε αρκετές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο παρατηρούμε πως τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα» δήλωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως τα μέτρα δεν εφαρμόζονται σωστά.  
Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (14/7) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά την πτώση που προκάλεσαν το προηγούμενο διάστημα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +12,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -18,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανάκαμψη θα διαμορφωθεί στο +15%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -20,9% έναντι ετήσιας «βουτιάς» -28,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -18,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +11,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση κατά -20,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +54,2% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές κεφαλαιουχικών και ενδάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο +25,4% και στο +10% αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +2,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,3%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στην Ιταλία (+42,1%) και τη Γαλλία (+20%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημιεώθηκε στην Ιρλανδία (-9,8%) και την Κροατία (-3,5%).
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (14/7) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 0,6% τον Μάιο του 2020, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι πτώσης -0,1% τον Μάιο του 2020 και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,6%.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος είναι ο δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού που προτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέγραψε επιτάχυνση στο 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,4%, ενώ τον Μάιο ο δείκτης είχε παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές τροφίμων κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, ενώ μικρότερη ήταν η ετήσια άνοδος για τις τιμές αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,2%.
Στον αντίποδα, οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας υποχώρησαν κατά -6,2% σε ετήσια βάση, με τις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων να καταγράφουν σημαντική πτώση της τάξεως του -26,5% και -15,1% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τις τιμές των φρούτων, αυτές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +11,1% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των προϊόντων κρέατος αυξήθηκαν κατά +8,2%.
Πτωτικά κινήθηκε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2020, έπειτα από τρεις μήνες ανόδου.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα που δημοσίευσε το κέντρο ευρωπαϊκών οικονομικών ερευνών ZEW, η μέτρηση που αφορά τις οικονομικές προσδοκίες κινήθηκε καθοδικά κατά 4,1 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο και προσγειώθηκε στις 59,3 μονάδες από 63,4 τον Ιούνιο.
Το αποτέλεσμα είναι κάτω από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για 60 μονάδες.
Από την άλλη πλευρά, η εκτίμηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βελτιώθηκε για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο, κερδίζοντας 2,2 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο -80,9 από -83,1 τον Ιούνιο.
«Έπειτα από ένα πολύ φτωχό δεύτερο τρίμηνο, οι ειδικοί αναμένουν να σημειωθεί σταδιακή αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο εξάμηνο του έτους και στις αρχές του 2021», δήλωσε ο Achim Wambach, πρόεδρος του ινστιτούτου ZEW.
Το πρώτο βήμα προς την ανάκαμψη πραγματοποίησε η βρετανική οικονομία τον Μάιο, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 1,8%.
Τον Απρίλιο, το ΑΕΠ της Βρετανίας είχε καταγράψει συρρίκνωση ρεκόρ, της τάξης του 20,3%, λόγω του lockdown με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο.
Ωστόσο, η άνοδος του ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερη από την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και ανέμεναν άνοδο 5,5%.
Στο τρίμηνο έως τον Μάιο, η οικονομία συρρικνώθηκε 19,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση στο -24%.

Πτώση στις αγορές τις Ασίας λόγω ανησυχιών για τις εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,87% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,83%

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τρίτη (14/7) οι αγορές της Ασίας, αντιστρέφοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι εντάσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχουν εντείνει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,87% στις 22.587,01 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο -0,61% και τις 5.941,1 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε οριακή πτώση της τάξεως του -0,11% στις 2.183,61 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SET στην Ταϊλάνδη υποχωρεί κατά -0,54% στις 1.335,08 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,73% στις 25.326 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, καθώς έκλεισε στο -0,02% και τις 12.209,01 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση -0,83% στις 3.414,62 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -1,08% στις 13.996,46 μονάδες.
Νωρίτερα, το Υπουργείου Οικονομίας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τα τελικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, τα οποία αφορούν τον Μάιο του 2020 και τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησε κατά -8,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -9,8% την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -8,4%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -26,3% έναντι ετήσιας πτώσης -15% και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο -25,9%.
Όσον αφορά την ικανότητα χρήσης του βιομηχανικού τομέα, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -11,6% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση της τάξεως του -13,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης