Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι επενδυτές επιδιώκουν μεγαλύτερη έκθεση στο ευρώ - Ταραχώδες το καλοκαίρι

BofA: Οι επενδυτές επιδιώκουν μεγαλύτερη έκθεση στο ευρώ - Ταραχώδες το καλοκαίρι
Η BofA αναμένει ότι στα χρηματιστήρια θα επικρατήσει αναταραχή το καλοκαίρι και συστήνει «sell» όταν ο S&P 500 ξεπεράσει τις 3.250 μονάδες και «buy» όταν υποχωρήσει κάτω από τις 2.950 μονάδες
Οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων θεωρούν ότι το ευρώ είναι φθηνό και στο πλαίσιο αυτό αναζητούν περισσότερη έκθεση σε αυτό και σε ευρωπαϊκές μετοχές στον απόηχο της μαζικής δημοσιονομικής στήριξης.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Bank of America.
Μεταξύ των παραγόντων που ενίσχυσαν τα ευρωπαϊκά assets είναι η επιτυχία της Ευρώπης στη σταδιακή επαναλειτουργία της οικονομίας και της πρότασης της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι επενδύσεις σε μετοχές της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε 16%.
Επίσης το 44% εκ των 210 επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα μεταξύ 2 και 9 Ιουνίου δήλωσε ότι το ευρώ ήταν φθηνό.
Όσον αφορά τη Wall Street, η BofA επισημαίνει ότι αν και τα risk assets έχουν καταγράψει κέρδη από το sell off του Μαρτίου «το κλίμα παραμένει καχύποπτο» με τα επίπεδα των μετρητών να αυξάνονται στο 4,9% από 4,74%.
Παράλληλα, η τράπεζα αναμένει ότι στα χρηματιστήρια θα επικρατήσει αναταραχή το καλοκαίρι και συστήνει «sell» όταν ο S&P 500 ξεπεράσει τις 3.250 μονάδες και «buy» όταν υποχωρήσει κάτω από τις 2.950 μονάδες.
Τέλος, οι επενδυτές επισημαίνουν ότι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι το μεγαλύτερο «tail risk» (κίνδυνος απρόσμενων γεγονότων) για τους τέσσερις επόμενους μήνες με μόλις το 14% να αναμένει μια οικονομική ανάκαμψη τύπου «V» έναντι 44% που αναμένει οικονομική ανάκαμψη τύπου «U» και 30% που αναμένεται «W».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης