Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Erdogan θέλει να εμφανιστεί ως ο πρωταθλητής όλου του Ισλάμ

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Erdogan θέλει να εμφανιστεί ως ο πρωταθλητής όλου του Ισλάμ
Δεν απευθύνεται μόνο στην Τουρκία, αλλά στο σουνιτικό Ισλάμ είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Τη θέση ότι ο Erdogan θέλει να εμφανιστεί ως πρωταθλητής όλου του Ισλάμ διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στην απόφαση του Τούρκου προέδρου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«Η κίνηση Erdogan έχει δύο χαρακτηριστικά: είναι κίνηση τακτικής ενόψει μιας πρόσφατης πτώσης δημοτικότητας και αυτός ο τακτικισμός φαίνεται να αποδίδει.
Αλλά δεν είναι μόνο απλώς κίνηση τακτικής, εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή του Erdogan να θέλει να εμφανιστεί όχι απλώς ως ο ηγέτης ενός κράτους - έθνους, όπως ήθελε ο Κεμάλ, αλλά ως ο πρωταθλητής όλου του Ισλάμ.
Δεν απευθύνεται μόνο στην Τουρκία, αλλά στην μουσουλμανική κοινότητα, θέλοντας να γίνει πρωταθλητής τουλάχιστον του σουνιτικού Ισλάμ» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
«Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε αυτό το παιχνίδι και να αντιδράσουμε στην ακραία αυτή πρόκληση και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου με όρους σύγκρουσης πολιτισμών.
Αυτό επιδιώκει ο Πρόεδρος Erdogan να εμφανιστεί ως ο αντί Σταυροφόρος, αυτός που αμύνεται στην προσπάθεια της Δύσης να επιτεθεί όχι στην Τουρκία απλώς, αλλά στον συνολικό μουσουλμανικό κόσμο.
Για αυτό και η κίνηση που ανακοίνωσε ότι μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έρχεται η σειρά και των Αγίων Τόπων για τους μουσουλμάνους της Ιερουσαλήμ, γιατί θέλει να εμφανιστεί και ως πρωταθλητής της παλαιστινιακής υπόθεσης.
Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την κίνηση Erdogan, ως μη όφειλε» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης