Κοινωνία

Μαγιορκίνης (καθηγητής Ιατρικής): Νωρίς να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση στην Ελλάδα – Προοίμιο β’ κύματος τα αυξημένα κρούσματα

Μαγιορκίνης (καθηγητής Ιατρικής): Νωρίς να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση στην Ελλάδα – Προοίμιο β’ κύματος τα αυξημένα κρούσματα
Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα – Τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και πιάνουμε πιο πολλούς είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Τη θέση ότι νωρίς να πει κανείς ότι ξέφυγε η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος πάντως υποστήριξε ότι τα αυξημένα κρούσματα μπορεί να είναι το προοίμιο ενός δεύτερου κύματος.
«Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση.
Έχει μια κινητικότητα στην κοινότητα, το μελετάμε, είναι η στιγμή που μας δίνει ένα καμπανάκι μικρό, για να μην χαλαρώσουμε κι άλλο.
Θα μπορούσε να είναι προοίμιο του δεύτερου κύματος.
Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε.
Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα.
Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος σχετικά με την απαγόρευση των πανηγυριών, τόνισε ότι αν και είναι αρνητικός σε τέτοια μέτρα, ο κόσμος δεν μπορεί να πειθαρχήσει.
«Θα μπορούσε για παράδειγμα να πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια σαν μια μεγάλη συνεστίαση.
Σε αυτή τη φάση έχουμε πολλές διαγνώσεις ασυμπτωματικών, που σημαίνει ότι ναι μεν βλέπουμε κρούσματα, αλλά το Μάρτιο δεν είχαμε μεγάλο screening στην κοινότητα.
Αντίθετα, τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και πιάνουμε πιο πολλούς» υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι υπήρξε μια ήπια αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης