Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο έσπασε τις 630 μονάδες – Όγδοη πτωτική

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο έσπασε τις 630 μονάδες – Όγδοη πτωτική
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία του τουρισμού φαίνεται πως δεν είναι αυτή που περίμεναν. Τα νέα κρούσματα έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα άρα ίσως πάει λίγο χειρότερα η τουριστική κίνηση. Η πτώση του ΑΕΠ το 2020 ίσως είναι υψηλότερη από αυτή που περιμένουν.

Οι τράπεζες προβληματίζουν και ακούγονται πολλά στην αγορά. Αν οι επιχειρήσεις δεν εισπράξουν τα δάνεια δε θα μπορέσουν να πληρωθούν και θα έχουμε νέα κόκκινα δάνεια. Μέχρι και για αυξήσεις κεφαλαίου ακούγονται στην αγορά, αλλά και συγχωνεύσεις τραπεζών.

Κάποια στελέχη της αγοράς φοβούνται διόρθωση στις ξένες αγορές και αναρωτιούνται πως θα αντιδράσει η δική μας η αγορά. Νομίζω πως όλοι ξέρουμε πως θα αντιδράσει. Από την άλλη οι ξένοι απέχουν όπως φαίνεται και από τον τζίρο αν και στις τράπεζες χθες είδαμε αυξημένο όγκο. Δηλαδή όσοι έχουν μείνει μάλλον είναι περισσότερο πωλητές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται πτωτικά λίγο μετά το άνοιγμα, ίσως δούμε όγδοη πτωτική σήμερα. Οι απώλειες από την αρχή του έτους είναι 31% για το γενικό δείκτη, αλλά για τις τράπεζες είναι διπλάσιες. Αυτές, πρέπει να βάλουν πλάτη. Επτά συνεχόμενες πτωτικές είχαμε να δούμε από το Δεκέμβρη του 2018.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά και σημαντικά κάτω από την κρίσιμη στήριξη. Αν διατηρηθεί το κλίμα ο στόχος τεχνικά πηγαίνει προς τις 600 μονάδες. Στο -1% ξεκίνησε η αγορά με χαμηλό τζίρο. Πρωταγωνιστούν στην πτώση οι τράπεζες με την Πειραιώς να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αρκετές μετοχές από τα βαριά χαρτιά πλησιάζουν καλές στηρίξεις και δε θα πρέπει να χαθούν. Χρειάζεται προσοχή, αλλά μετά από τόσες πτωτικές οι αποτιμήσεις σε επιλεγμένες μετοχές έχουν γίνει ελκυστικές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Κάποιες εταιρείες ακτοπλοϊκές που ετοίμαζαν αύξηση δρομολογίων από τον Ιούλιο, αντί να αυξήσουν μείωσαν. Αεροπορικές ακυρώνουν πτήσεις, αναγκάζοντας τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν ξενοδοχεία και συνολικά διακοπές. Οι πληρότητες είναι χαμηλές ειδικά σε κάποια νησιά. Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τον προορισμό, αλλά βλέπουμε και μεγάλες μειώσεις.

JUMBO: Άλλο να αγοράζεις τη μετοχή στα 17 ευρώ και άλλο στα 15,50 ευρώ. Καλή η διόρθωση του τίτλου, θεωρούμε ότι δίνει στίγμα για την πορεία της αγοράς και ίσως σήμερα μας δώσει μία εικόνα.

LAMDA: Το εύρος απόδοσης του ομολόγου θα είναι μεταξύ 3,40-3,80 ευρώ. Οι πληροφορίες της στήλης είναι για απόδοση 3,5% και νομίζουμε ότι όπως φαίνεται και από το εύρος κάπου εκεί θα κλείσει. Δε μπορούσε να έχει την απόδοση άλλου ομολόγους, δηλαδή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για την οποία η αγορά δείχνει πως έκλεισε τελικά χαμηλότερα από αυτό που έπρεπε, γι΄αυτό και υποχωρεί τώρα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Μοίρασε βαριά πρόστιμα για χειραγώγηση της μετοχής της Audio Visual. Θα πρέπει όμως να ενημερώνει η Επιτροπή και για ποια περίοδο ήταν η χειραγώγηση. Όπως αντιλαμβανόμαστε και μαθαίνουμε δεν είναι τωρινά, αλλά αρκετά χρόνια πίσω. Αν δει κάποιος και το γράφει βγάζει ένα συμπέρασμα για την περίοδο.

MOTOR OIL: Έχει κάνει μεγάλη διόρθωση από τα 16 ευρώ περίπου μέχρι και τα 12 ευρώ. Σήμερα πιέζεται και κάνει πράξεις κάτω από τα 12 ευρώ. Το σπάσιμο της στήριξης στα 12,40 ευρώ περίπου μπορεί να επιταχύνει την πτώση.

ΔΕΗ: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και δεν έχει υποχωρήσει σημαντικά.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξεχωρίζει από τις μικρές σήμερα και κινείται πάνω από τα 2 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Ζαλίζεται στα 11 ευρώ και γυρίζει πίσω. Πάλι πάει προς τη στήριξη και δε μας αρέσει αυτό. Στα 10,48 ευρώ και στο -2,42% με όγκο 4 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Την άνοιξαν με 1 τεμάχιο στα 0,6830 ευρώ και στο -2,43%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης