Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Απλουστευμένη e-visa δίνει η Ρωσία σε 53 χώρες

tags :
Απλουστευμένη e-visa δίνει η Ρωσία σε 53 χώρες
H νέα νομοθεσία θα επιτρέψει σε ξένους τουρίστες από 53 χώρες να επισκεφθούν τη Ρωσία με απλοποιημένη ηλεκτρονική Visa
Μια νέα πολιτική ηλεκτρονικών θεωρήσεων βίζας για τουρίστες από διάφορες χώρες πρόκειται να εφαρμόσει η Ρωσία από το 2021.
H νέα νομοθεσία θα επιτρέψει σε ξένους τουρίστες από 53 χώρες να επισκεφθούν τη Ρωσία με απλοποιημένη ηλεκτρονική Visa.
Προτού η Ρωσία κλείσει τα σύνορά της τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας, είχε εισαγάγει ηλεκτρονικές θεωρήσεις για τουρίστες που επισκέπτονται το Καλίνινγκραντ, την Αγία Πετρούπολη και την Άπω Ανατολή.
Με το νέο σχέδιο, οι αξιωματούχοι του τουρισμού προσβλέπουν στην ενθάρρυνση περισσότερων επισκεπτών. Επίσης αποσκοπούν στην αύξηση της δημιουργίας εσόδων για τον τουριστικό τομέα μετά από μήνες δυσκολιών.
Η νέα νομοθεσία απαιτεί από πολίτες και των 53 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και των κρατών μελών της ΕΕ να υποβάλουν αίτηση για βίζα στον ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με αναφορές από την εφημερίδα Kommersant, οι επισκέπτες από αυτές τις χώρες μπορούν να λάβουν διαδικτυακή τουριστική βίζα 16 ημερών από την 1η Ιανουαρίου 2021.
Οι θεωρήσεις θα εκδίδονται εντός 4 ημερών το πολύ μετά την αίτηση και θα ισχύουν για 60 ημέρες. Οι απλουστευμένες ηλεκτρονικές θεωρήσεις θα είναι δωρεάν για παιδιά ηλικίας 6 ετών και κάτω. Επίσης οι ενήλικες θα πληρώνουν 50 $.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Yevgeny Ivanov, το σχέδιο κανονισμού θα υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση στις 18 Ιουλίου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης