Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως τo Brexit ανεβάζει στα ύψη το κόστος του ταξιδιού στην Ευρώπη

tags :
Πως τo Brexit ανεβάζει στα ύψη το κόστος του ταξιδιού στην Ευρώπη
Οι αλλαγές στα ταξίδια λόγω Brexit από την 1η Ιανουαρίου 2022
Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα μόλις λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υψηλότερο κόστος και περισσότερη γραφειοκρατία, θα έχουν πια τα ταξίδια στην Ευρώπη, από την 1η Ιανουαρίου 2021.
Ήδη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε μια ενημερωτική εκστρατεία, με οδηγίες. Που αποκαλύπτει ότι οι προηγούμενες διαβεβαιώσεις όσον αφορά στα ταξίδια δεν υφίστανται.

Οι αλλαγές στα ταξίδια λόγω Brexit από την 1η Ιανουαρίου 2022

Ιατρική ασφάλεια
Οι υποσχέσεις ότι το σύστημα ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης υγείας (Ehic) έμειναν υποσχέσεις. Κι αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες στην ΕΕ θα αντιμετωπίσουν απότομα αυξημένα ασφάλιστρα ταξιδιού.
Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αναμένεται να καλύψουν το πλήρες κόστος της θεραπείας τους σε χώρες της ΕΕ. Καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Αυτό θα αυξήσει το κόστος της ταξιδιωτική ασφάλισης. Ειδικά για τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες και εκείνους με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.

Διαβατήριο
Οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλούνται να ελέγξουν τις ημερομηνίες λήξης του διαβατηρίου τους.
Προς το παρόν, τα βρετανικά διαβατήρια ισχύουν για ταξίδια οπουδήποτε στην ΕΕ έως και την ημερομηνία λήξης.
Αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2021, θα χρειαστούν και οι δύο να έχουν τουλάχιστον έξι μήνες ισχύος και να έχουν εκδοθεί όχι περισσότερο από εννέα χρόνια και έξι μήνες.
Ο συνωστισμός που αναμένεται για ανανέωση θα αυξήσει την έκδοση τους. Ηδη υπάρχουν καθυστερήσεις σε αιτήματα διαβατηρίων που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δίπλωμα οδήγησης
Η κυβέρνηση δεν είναι ξεκάθαρη σχετικά με τους κανόνες οδήγησης. Οπως ανακοινώνεις στις οδηγίες “ίσως χρειαστείτε επιπλέον έγγραφα από την 1η Ιανουαρίου 2021. Όπως μια διεθνή άδεια οδήγησης (IDP) για να οδηγήσετε σε ορισμένες χώρες.
Εάν ταξιδέψετε με το δικό σας όχημα, ίσως χρειαστείτε επίσης πράσινη κάρτα ή έγκυρη απόδειξη ασφάλισης και αυτοκόλλητο GB.”

Ταξίδια με κατοικίδια
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που σκοπεύουν να πάρουν το σκύλο ή τη γάτα τους στο εξωτερικό από τις αρχές του 2021 πρέπει να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες έως την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τις οδηγίες “θα πρέπει να κάνετε εμβολιασμό στο κατοικίδιο σας κατά της λύσσας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιστρέψετε ένα μήνα αργότερα για να κάνετε εξέταση αίματος, να στείλετε αυτήν την εξέταση αίματος σε εργαστήριο της ΕΕ.
Αν η απάντηση είναι θετική, θα πρέπει να περιμένετε άλλους τρεις μήνες για να μπορέσετε να πάτε”.

Ακριβή περιαγωγή κλήσεων
Και η δωρεάν περιαγωγή κινητού τηλεφώνου ενδέχεται να τερματιστεί. Οι χρεώσεις για κινητά τηλέφωνα μπορεί να αυξηθούν, σύμφωνα με την οδηγία επειδή οι χρήστες δεν θα προστατεύονται πλέον από τους κανόνες της ΕΕ “περιαγωγή σαν στο σπίτι”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης