Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή OPEC+ και ΗΠΑ - Στο -1,5% και τα 39,5 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Νέα πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή OPEC+ και ΗΠΑ - Στο -1,5% και τα 39,5 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,2% στα 42,1 δολ. ανά βαρέλι
Νέα πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η άυξηση των κρουσμάτων κροωνοϊού εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,2% στα 42,1 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -1,5% στα 39,5 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI έκλεισαν με πτώση άνω του -1% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι την Κυριακή 12 Ιουλίου καταγράφηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς αναφέρθηκαν 230.370 νέες μολύνσεις, με τις περισσότερες από αυτές να προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε αναφερθεί στις 10 Ιουλίου, όταν και είχαν καταγραφεί 228.102 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προσεγγίζει πλέον τα 13 εκατομμύρια.
Η Πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των μπαρ, καθώς και απαγόρευση της εστίασης σε κλειστούς χώρους, ενώ οι κομητείες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία θα κλείσουν επίσης τις εκκλησίες, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.
«Με το ήπιο lockdown στην Καλιφόρνια να διαμορφώνει την εικόνα, ο Ιούλιος θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο δύσκολος μήνας για το πετρέλαιο, απ΄ ό,τι αναμενόταν, με εκόμα περισσότερα προβλήματα για τη ζήτηση τα οποία θα συνδέονται με την αβεβαιότητα για τον κορωνοϊό», ανέφερε ο επικεαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
Οι αναλυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την έναρξη της διήμερης συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+ όπου θα συζητηθεί η μέχρι στιγμής πορεία της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή και οι επόμενες κινήσεις μετά τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του OPEC+ έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, περιορίζοντας εν συνεχεία τις περικοπές στα 7,7 εκατ. βαρέλια μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι μία αύξηση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο και έπειτα θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αγορά ενέργειας, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή τη στιγμή γύρω από την παγκόσμια ζήτηση.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται και γύρω από τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα αποθέματα αμερικανικού πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 900 χιλ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης