Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Δεν αποκλείεται νέα υποχώρηση

tags :
ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Δεν αποκλείεται νέα υποχώρηση
Οι τράπεζες σε 7 συνεδριάσεις έχουν χάσει 11,88%, ενώ ο γενικός δείκτης έχει υποχωρήσει 4,73% στο ίδιο διάστημα 
Μετά από 7 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και με το γενικό δείκτη να είναι στην κρίσιμη στήριξη των 630 μονάδων, το ζητούμενο είναι να βρει δυνάμεις η αγορά και να αντιδράσει.
Ωστόσο, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα για τις αγορές και οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν για την ένταση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19.
Επιπλέον απουσιάζουν από το εσωτερικό οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν το κλίμα.
Έτσι οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας και παραμονή της αγοράς σε αρνητικό έδαφος.
Ο γενικός δείκτης στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις έχει χάσει 4,73% με τις τράπεζες να έχουν μεγαλύτερες απώλειες.
Η Τράπεζα Πειραιώς χάνει 18,69%, η Alpha Bank χάνει 13,84%, Εθνική 10,86% και η Eurobank 8,02%.
Συνολικά ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 11,88% καταγράφοντας και πάλι απώλειες μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς στο συγκεκριμένο διάστημα.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί με τις τράπεζες να προσπαθήσουν να αντιδράσουν μετά τις βαριές απώλειες της τελευταίας εβδομάδας.

Eurobank Equities
Σήμερα τα παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των ανησυχιών για την ένταση ΗΠΑ-Κίνας και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Γι΄αυτό θα περιμέναμε η αγορά να παραμείνει σε αρνητικό έδαφος σήμερα.

Beta
Για σήμερα λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών και σε συνδυασμό με την τάση για αποφυγή κινδύνου από τους επενδυτές περιμένουμε ήπια δραστηριότητα χαρακτηριζόμενη κυρίως από πτωτικές διαθέσεις.
Περαιτέρω, τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την τουριστική κίνηση και μαζί με τις ανησυχίες για δεύτερο κύμα πανδημίας ίσως συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την εγχώρια αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης