Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης με 136 χιλ. νεκρούς ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Νέο shut down από την Καλιφόρνια

Εφιάλτης με 136 χιλ. νεκρούς ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Νέο shut down από την Καλιφόρνια
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι η χώρα δεν έκλεισε ποτέ εντελώς είπε ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci
Εφιάλτης με περίπου 136.000 νεκρούς και σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι  411 θάνατοι και 59.222 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Με τον κορωνοϊό να εξακολουθεί να επιμένει και με τις αρχές να μην έχουν καταφέρει έως σήμερα να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού, μια σειρά από Πολιτείες άρχισαν να ανακοινώνουν νέα περιοριστικά μέτρα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία αποφάσισε ένα νέο shutdown.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom έδωσε εντολή να κλείσουν και πάλι τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα σινεμά, οι ζωολογικοί κήποι και τα μουσεία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νόσου, ενώ σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία στο Λος Άντζελες και στο Σαν Ντιέγκο.
Παράλληλα και ενώ αυξάνονται τα κρούσματα και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια αποφάσισε να κλείσουν και πάλι τα γυμναστήρια, οι εκκλησίες και τα κομμωτήρια στις 30 πιο πληττόμενες κομητείες της Πολιτείας.
Οι κινήσεις αυτές και ιδιαίτερα η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στο Λος Άντζελες και στο Σαν Ντιέγκο έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο Λευκό Οίκο, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου του Judd Derr, ανέφερε ότι το καλύτερο σενάριο για τα παιδιά είναι να πηγαίνουν στο σχολείο.
Από την πλευρά του πάντως ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος που αποτελεί και σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού Anthony Fauci απέδωσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ στο ότι η χώρα ουδέποτε «έκλεισε εντελώς» και συνέστησε στους Αμερικάνους να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.
«Δεν κλείσαμε τελείως ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που τα κρούσματα αυξάνονται.
Αρχίσαμε να βλέπουμε μείωση και η καμπύλη να ομαλοποιείται, αν και σε ένα επίπεδο που ήταν αρκετά υψηλό με περίπου 20.000 κρούσματα την ημέρα.
Όταν άρχισε να επανεκκινεί η οικονομία, είδαμε αύξηση των κρουσμάτων στη Καλιφόρνια, στην Αριζόνα, στο Τέξας, στην Φλόριντια και σε άλλες Πολιτείες» είπε ο Fauci, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «αρχίσει να βλέπουν το τέλος» της πανδημίας.
Ωστόσο, δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 από τους επιστήμονες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης