Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία και Μεξικό

Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία και Μεξικό
Τέταρτο σε θανάτους παγκοσμίως το Μεξικό
Εξακολουθεί να σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός με τη Βραζιλία και το Μεξικό να βρίσκονται πραγματικά στο κόκκινο.
Η Βραζιλία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο άλλους 733 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 20.286 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 72.833 επί συνόλου σχεδόν 1,9 εκατ. ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Την ίδια στιγμή η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,1% φέτος, επικαλούμενη εκτιμήσεις τραπεζών και οικονομολόγων που συγκεντρώνει σε εβδομαδιαία βάση.
Η εκτίμηση είναι ελαφρά βελτιωμένη (η προηγούμενη προέβλεπε ύφεση 6,5%), ωστόσο βασίζεται στην προσδοκία τραπεζών και οικονομολόγων ότι οι επιδόσεις της βραζιλιάνικης οικονομίας θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο.
Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Βραζιλίας το 2021 παρέμεινε αμετάβλητη, στο 3,5%.
Εν τω μεταξύ δραματική παραμένει η κατάσταση στο Μεξικό, το οποίο είναι η τέταρτη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους νεκρούς.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 485 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 4.685 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 35.491 θανάτους επί συνόλου 304.435 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης