Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley: Βullish για τη Wall Street ανεξαρτήτως προέδρου

Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley: Βullish για τη Wall Street ανεξαρτήτως προέδρου
Οι αγορές μπορεί να εστιάζουν στα αρνητικά του Biden, ωστόσο υπάρχουν και θετικές πτυχές, επισημαίνουν οι Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley
Στο αμερικανικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ ομονοούν οι επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley.
Eιδικότερα, αν κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden, θα αυξήσει τη φορολογία από το 21% στο 28%, κάτι που θα πλήξει τα έσοδα μετά από φόρους.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Goldman Sachs, οι πελάτες της έχουν χάσει τον ύπνο τους με την επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεται ο Biden.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs το ΕPS, που φτάνει στον S&P 500 τις 20 μονάδες, θα… εξαλειφθεί.
Έτσι, έπρεπε να υπάρξει μια μικρή διαφωνία, ώστε στο τέλος να πειστεί από τους αναλυτές της Μorgan Stanley πως η εκλογή του Biden είναι επίσης bullish.
Όπως επισημαίνει η Μorgan Stanley, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τον Νοέμβριο, είναι αισιόδοξη για το χρηματιστήριο.
«Το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένουν αβέβαιο, ωστόσο πιστεύουμε ότι η επίδρασή του δεν θα επηρεάσει αξίες που ενέχουν ρίσκο» υποστηρίζει η τράπεζα.
Την περασμένη εβδομάδα, η JP Morgan ισχυρίστηκε πως η ατζέντα Biden δεν είναι κακή για τις επενδύσεις.
Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν είναι κακή, αλλά είναι και ευνοϊκή για τις μετοχές, λέγοντας ότι «το δημοσιευμένο πρόγραμμά του πλήττει μεν τα εταιρικά κέρδη λόγω των υψηλότερων φόρων, αλλά προβλέπει αντισταθμίσεις, όπως η αναδιανομή του πλούτου σε νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ευρύτερης κάλυψης σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη…».
Η JP Morgan, επίσης, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Biden θα έχει λιγότερο επιθετική εξωτερική πολιτική, κάτι που ευνοήσει την οικονομία, η οποία παρουσιάζει υψηλή μεταβλητότητα και λόγω γεωπολιτικών παραμέτρων.
Οι αγορές μπορεί να εστιάζουν στα αρνητικά του Biden, ωστόσο υπάρχουν και θετικές πτυχές.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κάνοντας πλήρη αναστροφή πορείας, η Goldman παραδέχεται επίσης ότι, παρά το πλήγμα που θα δεχθούν τα εταιρικά κέρδη, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των φόρων του Biden, μια προεδρία του δεν θα ήταν και τόσο άσχημη.
«Υπάρχει μια πιθανότητα η όποια αλλαγή να είναι φορολογικά ουδέτερη.
Η μεταρρύθμιση θα μπορούσε να γίνει σταδιακά, οπότε ο πλήρης αντίκτυπος στην αγορά θα εξαρτηθεί από άλλα, συνοδευτικά μέτρα...
Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στις διεθνείς επιπτώσεις μιας Δημοκρατικής Προεδρίας.
Είναι πιθανό η εμπορική πολιτική να γίνει λιγότερο επιθετική, κάτι που θα ευνοήσει την οικονομία» καταλήγει η Goldman Sachs.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης