Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κάθε πρωί οι επενδυτές καλούνται να απαντήσουν σε μια ερώτηση – Να πάνε κόντρα ή να ακολουθήσουν την FED και ΕΚΤ;

tags :
Goldman Sachs: Κάθε πρωί οι επενδυτές καλούνται να απαντήσουν σε μια ερώτηση – Να πάνε κόντρα ή να ακολουθήσουν την FED και ΕΚΤ;
Το θέμα είναι ότι ένας συνεχής ανεμοστρόβιλος από τη Fed εξακολουθεί να επιδρά στις αγορές
Κάθε πρωί οι επενδυτές καλούνται να απαντήσουν σε μια ερώτηση.
 Να πάνε κόντρα ή να ακολουθήσουν την FED και ΕΚΤ;
Ο επικεφαλής πωλήσεων των hedge funds της Goldman Sachs Tony Pasquariello αναλύει τα εξής.

1) Ενώ η αγορά ομολόγων ακολουθεί σταθεροποιητικές τάσεις εσχάτως, το παγκόσμιο σύμπλεγμα μετοχών συνεχίζει να καταγράφει κέρδη.
Η ιστορία της εβδομάδας ήταν οι κινεζικές μετοχές, οι οποίες έχουν προσθέσει 1 τρισεκ. δολάρια σε αξία από τα τέλη Ιουνίου 2020. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι τα στοιχεία του λιανικού εμπορίου βελτιώνονται δίδοντας ώθηση στις οικονομίες.
Σημειώστε ότι οι όγκοι δεν ήταν τόσο υψηλοί σε σχέση με τον ανοδικό κύκλο της έκρηξης μετοχών μετά το 2015 - μια εμπειρία που πρέπει να θυμάστε ξεκάθαρα - σημειώνοντας επίσης ότι τα ανοδικά περιθώρια είναι σημαντικά χαμηλότερα σήμερα.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να καταγραφεί άνοδος +15% τους επόμενους 1-3 μήνες στις αγορές.

2) Η ιστορία της Κίνας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερου θέματος για τις αγορές μετοχών:
Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές μετοχών εκτός του δολαρίου, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας και ίσως πιο έντονου ενδιαφέροντος για την Ευρώπη.
Αναγνωρίζω και σέβομαι τις επικείμενες εξελίξεις στις ΗΠΑ τους επόμενους τέσσερις μήνες ... και, ότι οι πιο κυκλικοί κλάδοι σίγουρα ίσως ξεπεράσουν και την ανακάλυψη ενός εμβολίου.
Η FED υποκινεί την άνοδο της αγοράς.

3) Οι επενδυτές μετοχών πρέπει ακόμη να θέσουν αυτήν την ερώτηση όταν ανοίγουν τα μάτια τους το πρωί:
Θέλω να πολεμήσω την Fed ή την ΕΚΤ σήμερα ή θέλω να ακολουθήσω την Fed ή την ΕΚΤ σήμερα;
Το θέμα είναι ότι ένας συνεχής ανεμοστρόβιλος από τη Fed εξακολουθεί να επιδρά στις αγορές.
Δεν είναι απίθανο να υποστηρίξουμε ότι η ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσε να ανέλθει σε πάνω από 4 δισ. δολάρια ανά εργάσιμη ημέρα για κάποια χρόνια.

4) Οι εκλογές των ΗΠΑ έρχονται στο προσκήνιο απομένουν μόλις 80 ημέρες διαπραγμάτευσης.
Όπως όλοι, έχω κάψει κάποια εγκεφαλικά κύτταρα σχετικά με την βέλτιστη επενδυτική στρατηγική.
Το κυρίαρχο ζήτημα της αγοράς κατά τη γνώμη μας μέχρι στιγμής ήταν η πρόταση του Αντιπροέδρου Biden να αντιστρέψει την πολιτική του Προέδρου Trump ο οποίος μείωσε τους συντελεστές φόρου εισοδήματος των εταιρειών από 35% σε 21%.
Οι δημοκρατικοί έχουν πει ότι θα αυξήσουν τον συντελεστή φόρου από 21% σε 28%.
Δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή στην φορολογική πολιτική εταιριών θα επηρεάσει τα κέρδη ανά μετοχή άπαξ και τα μετά φόρων κέρδη εκ των πραγμάτων θα μειωθούν.
Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα οποιαδήποτε αλλαγή να είναι  φορολογικά ουδέτερη εάν γίνει σταδιακά, οπότε ο πλήρης αντίκτυπος στην αγορά θα εξαρτηθεί από ποια άλλα μέτρα θεσπιστούν (μερικά, όπως οι αυξήσεις φόρου κεφαλαιουχικών κερδών, μπορεί να αυξήσουν τις πιέσεις φυσικά).
Και δεδομένου του υψηλού επιπέδου της αβεβαιότητας σχετικά με τις ευρύτερες οικονομικές προοπτικές, αυτές οι αλλαγές θα έχουν επίδραση στην αγορά.
Βέβαια νίκη των δημοκρατικών είναι πιθανό να μειώσει την ένταση στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

5) Παραδόξως οι μικροί επενδυτές… επενδύουν σε ένα περιβάλλον χειρότερο με όρους οικονομίας και κερδών σε σχέση με το παρελθόν.
Μπορώ να δω ένα σενάριο από το μέλλον για μια εποχή που οι ΗΠΑ οδεύουν προς την πλήρη απασχόληση, τα ομόλογα όλων των ειδών εμφανίζουν αρνητικές αποδόσεις… το χρηματιστήριο της Fed συνέχισε να ανακάμπτει και το φυσικό αέριο ήταν φτηνό και το 80% της χώρας μπορούσε να επιστρέψει τα δάνεια που χορηγήθηκαν.
Δυστυχώς αυτό το σενάριο δεν θα επιβεβαιωθεί.


6) Παρατηρούμε μια έντονη διχογνωμία μεταξύ μιας νεότερης γενιάς χρηματιστηρίων και μιας παλαιότερης γενιάς επενδυτών ETF / αμοιβαίων κεφαλαίων.
Για παράδειγμα, άκουσα αυτήν την εβδομάδα ότι η μέση ηλικία ενός εμπόρου στην πλατφόρμα Robinhood είναι περίπου 30 ετών, ενώ η μέση ηλικία ενός κλασικού χρηματιστή στην έρευνα AAII είναι κάτι άνω των 55 ετών.
Σε όλες τις έρευνες σχεδόν οι 2 στους 3 ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι ο δείκτης S&P 500 θα είναι χαμηλότερα στο τέλος του 2020 σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.
Οι νέοι χρηματιστές έχουν άγνοια κινδύνου, δεν έχουν βιώσει κάποιο μεγάλο σοκ περάν του κορωνοιού.

7)Πρόσφατα, ένας μεγάλος πελάτης επεσήμανε ότι το ανώτατο όριο αγοράς της Apple είναι το ίδιο με ολόκληρο τον δείκτη BKX (τράπεζες των ΗΠΑ):
Οι 5 μεγάλες εταιρίες (AAPL, MSFT, AMZN, GOOGL, FB) έχουν προσθέσει 470 δισεκ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία μόνο τον Ιούλιο (επτά συνεδρίες) - αυτό είναι μεγαλύτερο από το τρέχον ανώτατο όριο αγοράς κάθε άλλης εταιρείας του δείκτη S&P 500.
Η AMZN από μόνη της έχει προσθέσει 210 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία στο ανώτατο όριο της αγοράς, το οποίο είναι περισσότερο από το τρέχον όριο αγοράς δηλαδή 95% του S&P 500.
Αναλύοντας και τις 5 μεγάλες εταιρίες νέας τεχνολογίας, F.A.A.M.G. η χρηματιστηριακή τους αξίας ανέρχεται σε 6,56 τρισεκ. δολάρια το οποίο είναι διπλάσιο από το μέγεθος του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης στον S&P GICS (3,85 τρισεκ. δολάρια).
Οι 25 μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην αγορά της Wall Street έχουν προσθέσει περίπου 1,155 τρισεκ. δολάρια από τα χαμηλά του Μαρτίου ... το οποίο είναι μεγαλύτερο από το τρέχον όριο αγοράς τεσσάρων ολόκληρων τομέων του S & P500 (επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, REITs, ενέργεια, υλικά).
Από την άλλη πλευρά σε ολόκληρο τον δείκτη MSCI World, λιγότερο από το 25% των εταιρειών αυξάνει τα έσοδα κατά 8% γεγονός που δείχνει την έλλειψη ανάπτυξης.

8) Καταγράφεται φρενίτιδα σε μεμονωμένες μετοχές ... η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά μεμονωμένων μετοχών είναι τεράστια και οφείλεται στους επενδυτές λιανικής στους μικροεπενδυτές δηλαδή.

9) Το δεύτερο ημίχρονο στις αγορές πιθανότατα θα είναι λιγότερο άγριο από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο εκπλήσσει η μεγάλη αύξηση των συναλλαγών.

10)Βρείτε έξυπνους ανθρώπους που θα διαφωνήσουν μαζί σας
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ESG%20funds%20GS.png?itok=xcLLjhov
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GS%20VIP%20index.jpg?itok=OO3l1wIA
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/single%20stocks%20vs%20options.png?itok=MuvZkoM8
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/realized%20vol%20gs.png?itok=I2gRfE7M
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης