Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε λίγα χρόνια η Βρετανία θα συζητά την έξοδο της από την ΕΕ

tags :
Σε λίγα χρόνια η Βρετανία θα συζητά την έξοδο της από την ΕΕ
Σε λίγα χρόνια, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η προγραμματισμένη εμβάθυνση της ευρωζώνης θα την αναγκάσει να κάνει τις επιλογές της. Τίποτα δεν φαίνεται πια να μπορεί να την εμποδίσει, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Liberation.
«Το Λονδίνο θα πρέπει είτε να ενσωματωθεί στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία που οι 17 άρχισαν να σχεδιάζουν είτε να προχωρήσει σ΄ένα συναινετικό διαζύγιο», αναφέρει. Όσο πιο έντονη γίνεται όμως η πολιτική συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η πρώτη επιλογή.
Έτσι, ενώ το 1997 ο τότε Εργατικός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ανήγγελλε ένα δημοψήφισμα για την ένταξη στην ευρωζώνη, ο σημερινός συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναγγέλλει ένα δημοψήφισμα για τη σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να αποτραπεί, πολύ περισσότερο που η νέα γενιά των συντηρητικών ηγετών (όπως ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον) διακρίνεται από μια μεγάλη δυσπιστία απέναντι στην Ευρώπη, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης