Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Οι αμερικανικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα χειρότερα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας το β’ 3μηνο του 2020

tags :
Barclays: Οι αμερικανικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα χειρότερα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας το β’ 3μηνο του 2020
Η μείωση των καταναλωτικών δαπανών και οι υψηλότερες απώλειες δανείων δεν αντισταθμίστηκαν από τα καλύτερα κέρδη συναλλαγών
Την επόμενη εβδομάδα, πολλές από τις πολύ μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του έτους.
Κι εκεί θα δείξουν πόσο μεγάλο ήταν το πλήγμα λόγω των παγκόσμιων lockdown, αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της η Barclays.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της, οι τράπεζες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανακοινώσουν το χειρότερο τρίμηνο τους σε περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς οι προβλέψεις για απώλεια δανείων και η πανδημία πρόκειται να προκαλέσουν καταστροφή στις κατώτατες γραμμές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η μείωση των καταναλωτικών δαπανών και οι υψηλότερες απώλειες δανείων δεν αντισταθμίστηκαν από τα καλύτερα κέρδη συναλλαγών.
Οι προβλέψεις για απώλεια δανείων πρέπει να φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Barclays.

Ο Kyle Sanders, αναλυτής της Edward Jones, το δεύτερο τρίμηνο είναι η καρδιά του πλήγματος.
Το πρώτο τρίμηνο ήταν δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν μόνο οι δύο εβδομάδες τον Μάρτιο.
Οι απώλειες δανείων αναμένεται να αυξηθούν καθώς η ανεργία αυξάνεται, με πολλούς δανειολήπτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση ή την αποπληρωμή των δανείων τους.
Τα νέα δάνεια έχουν επίσης ανακοπεί, καθώς οι τράπεζες αυστηροποιούν τους κανόνες τους.
Τα τέλη υπηρεσιών και τα τέλη πιστωτικών καρτών είναι επίσης πιθανό να μειωθούν, καθώς μεγάλα τμήματα της αμερικανικής οικονομίας έκλεισαν για μήνες.
Την ίδια ώρα, οι τράπεζες αναζήτησαν συναλλαγές και αναδοχές για να προσπαθήσουν να σώσουν το τρίμηνο.
Η διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων πιθανότατα αυξήθηκε περίπου 31% το 2ο τρίμηνο σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Η JP Morgan αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση περίπου 50%.
Ο Richard Zogheb της Citigroup δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα υπάρξει ρεκόρ στις συναλλαγές για το τρίμηνο.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυκλικές μειώσεις, όπου τα επενδυτικά τραπεζικά και εμπορικά έσοδα μειώθηκαν έως και 30%.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg δείχνουν ότι η έκδοση εταιρικών ομολόγων επενδυτικού βαθμού των ΗΠΑ διπλασιάστηκε το 2ο τρίμηνο στα 757,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι εκδόσεις με υψηλή απόδοση αυξήθηκαν κατά 61% στα 130,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Παρά το γεγονός ότι το Q2 μπορεί να είναι άσχημο, πολλοί πιστεύουν ότι το πλήγμα μπορεί να είναι προσωρινό.
Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να ασχολείται με τον Covid και οι οικονομίες συνεχίζουν να ανοίγουν ξανά, τα πράγματα πρέπει να επανέλθουν σε κάποια ομαλότητα το επόμενο έτος, σύμφωνα με αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης