Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αλλάζει στη συμπλήρωση του PLF - Πόση ώρα πριν από την πτήση μπορούν να συμπληρώνουν τη φόρμα οι τουρίστες

tags :
Τι αλλάζει στη συμπλήρωση του PLF - Πόση ώρα πριν από την πτήση μπορούν να συμπληρώνουν τη φόρμα οι τουρίστες
Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και τουριστών, καθώς και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19
Μέχρι και μία ώρα πριν από την πτήση τους μπορούν πλέον οι τουρίστες να συμπληρώνουν τo Passenger Locator Form (PLF), δηλαδή τη φόρμα εντοπισμού επιβατών, με βάση την οποία πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι των ταξιδιωτών κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tourismtoday, έπειτα από πιέσεις των tour operators και του υπουργείου Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει περισσότερο χρόνο στους τουρίστες να συμπληρώσουν το PLF, επιτρέποντάς τους να αποστείλουν τα στοιχεία τους μέχρι και μία ώρα πριν από την αναχώρησή τους.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρον ότι το QR code θα αποστέλλεται στο κινητό του κάθε επιβάτη εντός δύο ωρών από τη συμπλήρωση της φόρμας, διευκολύνοντας έτσι όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας την τελευταία στιγμή.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, με βάση τη νέα οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έως τις 31 Αυγούστου 2020 όλοι οι ταξιδιώτες που ήθελαν να επισκεφθούν τη χώρα μας, θα έπρεπε να συμπληρώσουν το έντυπο εντοπισμού επιβατών 24 ώρες, όχι 48 ώρες όπως ίσχυε αρχικά, πριν από το ταξίδι τους. Οδηγία, η οποία αναθεωρήθηκε σήμερα, έτσι ώστε να επιτρέπονται κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και τουριστών, καθώς και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Ενόψει του “ανοίγματος” με το Ηνωμένο Βασίλειο
Η αλλαγή αυτή, μάλιστα, είναι ιδιαίτερης σημασίας ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, από την Τετάρτη 15 Ιουλίου.
«Προτρέπουμε το κοινό απλά να συμπληρώσει τη φόρμα. Αυτό είναι μέρος του πακέτου, της διασφάλισης από την πλευρά μας ότι κάθε τουρίστας που φτάνει στην Ελλάδα θα είναι ασφαλής», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Sky News, αναφερόμενος στο PLF.
«Οι Βρετανοί είναι ευπρόσδεκτοι κάθε χρόνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και χαιρόμαστε πολύ να τους υποδεχόμαστε και να τους έχουμε κοντά μας. Σίγουρα είναι ευπρόσδεκτοι, οι απευθείας πτήσεις, όπως είπατε, θα είναι διαθέσιμες από τις 15 Ιουλίου και ελπίζουμε ότι αυτή η αρχή θα οδηγήσει σε μια επιτυχή, ευχάριστη και κυρίως ασφαλή τουριστική σεζόν φέτος», συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης