Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, οι αναλυτές περιμένουν τεχνική αντίδραση αλλά με χαμηλό όγκο

tags :
XA: Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, οι αναλυτές περιμένουν τεχνική αντίδραση αλλά με χαμηλό όγκο
Το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την πορεία και της εγχώριας αγοράς
Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις οι αναλυτές περιμένουν μία τεχνική έστω αντίδραση με χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω και του θετικού ανοίγματος που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η ρευστότητα στο σύστημα είναι περιορισμένη και έχει επιβαρυνθεί και από τις εκδόσεις ομολογιακών δανείων.
Υπενθυμίζεται πως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τιτάν προχώρησαν σε νέες εκδόσεις, ενώ ετοιμάζεται η Lamda, για την οποία το επιτόκιο υπολογίζεται πέριξ του 3,5%.
Η καλή πορεία των ελληνικών ομολόγων βοηθάει τις εταιρικές εκδόσεις, αλλά το καλό αυτό κλίμα δεν έχει περάσει στην αγορά των μετοχών.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα και το ίδιο θα περιμέναμε από το ΧΑ να ξεκινήσει την εβδομάδα και να προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας.

Euroxx
Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις περιμένουμε η αγορά να καταγράψει μία τεχνική αντίδραση αλλά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Οι συνεχιζόμενοι χαμηλοί όγκοι δεν αναμένεται να μεταβληθούν λόγω της αποφυγής ρίσκου από τους επενδυτές και καθώς εισερχόμαστε σε διάθεση καλοκαιρινών διακοπών.
Οι κινήσεις συσσώρευσης θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων. 
Η αύξηση των κρουσμάτων και η απόφαση της κυβέρνησης όλοι οι επισκέπτες της χώρας από τα βόρεια σύνορα θα πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα θα επηρεάσει την ψυχολογία των επενδυτών κατά την άποψή μας. 
Ωστόσο, μία τεχνική αντίδραση λόγω των υπερπουλημένων επιπέδων δικαιολογείται και της δυνατής πορείας των ξένων αγορών την περασμένη Παρασκευή, θα πρέπει να αναμένεται. 
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης